Register
A password will be e-mailed to you.

Η άνοιξη μόλις έφτασε και όπως γίνεται συνήθως, όλοι θέλουν σιγά σιγά να προσέχουν την διατροφή τους και να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα για το καλοκαίρι.

Η αναζήτηση των συσκευών που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό είναι αυξημένη, και αφορούν είτε την μαγειρική είτε την προετοιμασία υγιεινών τροφών. Ένα τέτοιο προϊόν που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά είναι και το AEG SB2900 Sports Blender, η νέα πρόταση της εταιρίας για τους όσους θέλουν εύκολα και γρήγορα να παίρνουν στις γυμναστικές και μη δραστηριότητες τους υγιεινά smoothies και θρεπτικούς χυμούς.

Πως βοηθάει λοιπόν το AEG SB2900 στον στόχο αυτό;


 

Πρώτη γνωριμία

Η βάση με το μοτέρ του AEG SB2900 είναι στιβαρή, σε μαύρο και inox χρώμα, με ισχύ 400W, θεωρητικά αρκετή για την χρήση για την οποία προορίζεται. Μπροστά υπάρχει ο διακόπτης για τη ρύθμιση των 2 ταχυτήτων και της λειτουργίας παλμού (pulse).

Μαζί με την βάση υπάρχουν φυσικά τα 3 παγούρια, 1 μεγάλο χωρητικότητας 600ml και 2 μικρότερα 300ml. Τα καπάκια τους σε διαφορετικούς χρωματισμούς, διαθέτουν μεγάλη οπή για να περνάει χωρίς δυσκολία το μείγμα. Για το μεγάλο παγούρι, υπάρχει και πλαστική ράβδος η οποία γεμίζει νερό και καταψύχεται, ώστε το περιεχόμενο του να παραμένει για περισσότερη ώρα κρύο και δροσερό.

Η συσκευασία, σε αντίθεση με άλλα sports blender, περιλαμβάνει κάποια χρήσιμα επιπλέον αξεσουάρ. Ένα μεγάλο δοχείο με λεπίδες, για κοπή άλλων υλικών για χρήση ως πολυκόπτη και ένα εξάρτημα άλεσης κόκκων καφέ και μπαχαρικών.

Για χρήση με τα παγούρια, εφαρμόζουν τα δύο εξαρτήματα κοπής και πολτοποίησης.

Το καλώδιο έχει μήκος 1m και στη βάση υπάρχουν αντιολισθητικά ποδαράκια για περισσότερη σταθερότητα.

AEG SB 2900 Sports Blender - Περιεχόμενα συσκευασίας

Δοκιμή

Όπως προδίδει και το όνομα του, Sports Blender δηλαδή, η χρήση του AEG SB2900 είναι κυρίως η παρασκευή χυμών και smoothies, με σκοπό την αποθήκευση και την μεταφορά τους στα παγούρια.

Τα παγούρια είναι κατασκευασμένα από BPA-Free Tritan πλαστικό ώστε να αποφεύγεται η απορρόφηση οσμών και γεύσεων, και είναι ανθεκτικά σε πτώσεις. Τα καπάκια τους επιτρέπουν την άνετη ροή των περιεχομένων και κουμπώνουν σωστά χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο «τρεξίματος».

Κατά τις δοκιμές της κύριας χρήσης του AEG SB2900, το μοτέρ δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα υλικό και η πολτοποίηση και η ανάμιξη με τις κοφτερές λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι έγινε σωστά και αποτελεσματικά. Βέβαια όλο αυτό προϋποθέτει την σωστή τοποθέτηση των υλικών μέσα στο δοχείο, ώστε να μπορεί η λεπίδα να τα “πιάσει”.

Από τα πολλά smoothies και χυμούς, ξεχώρισα σε γεύση τα δύο των παρακάτω φωτογραφιών, το πράσινο με σπανάκι, ακτινίδιο και πράσινο μήλο, και το κόκκινο με φράουλες, μπανάνα και χυμό πορτοκάλι.

Εκτός από τα παραπάνω, παρασκεύασα με την βοήθεια του SB2900 και άλλα ροφήματα με φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, γάλα και κάποιους ξηρούς καρπούς, με τα ίδια (γευστικά) αποτελέσματα.

Επιπλέον εξαρτήματα

Το δοχείο του εξαρτήματος πολυκόπτη διαθέτει ενδείξεις ποσότητας σε ml, με μέγιστες ποσότητες των υλικών. Τα 400W ήταν αρκετά για την αποτελεσματική κοπή κρεμμυδιού, ντομάτας, άλλων διάφορων λαχανικών αλλά και κρέατος.

Το εξάρτημα για κοπή κόκκων καφέ και μπαχαρικών άλεσε όπως έπρεπε, αφήνοντας στο τέλος σκόνη στο ιδανικό μέγεθος και υφή. Ο κομμένος καφές χρησιμοποιήθηκε στην μηχανή espresso Dosette D2302 του προηγούμενου review με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τα παγούρια, τα καπάκια και το δοχείο πλένονται στο πλυντήριο των πιάτων, ενώ για τα εξαρτήματα με λεπίδες αρκεί το πλύσιμο στη βρύση με υγρό πιάτων.

Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερες ποσότητες, το AEG SB2900 ίσως απογοητεύσει, καθώς το δοχείο των 600ml δεν αρκεί για την παρασκευή μερίδων για περισσότερο από 1-2 άτομα σε ένα δοχείο. Βέβαια, η συσκευή δεν απευθύνεται για μια τέτοια χρήση, και υπάρχουν άλλες με μεγαλύτερα δοχεία για αποκλειστική χρήση στο σπίτι όπως π.χ. μπλέντερς, οι οποίες  εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Τελικές Εντυπώσεις AEG SB2900

Χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής, η συσκευή μπορεί εύκολα να βρει και επιπλέον χρήσεις, χάρη στα αξεσουάρ και τις δυνατότητες του, χωρίς βέβαια να μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα κανονικό μπλέντερ ή κάποιον πολυκόπτη.

Βάση των χαρακτηριστικών, των εξαρτημάτων, του brand name και φυσικά της τιμής του στα 60€ περίπου, το AEG SB2900 Sports Blender προτείνεται χωρίς καμία επιφύλαξη σε όσους επιθυμούν να φτιάχνουν χυμούς και smoothies και να τα παίρνουν μαζί τους αλλά και όχι μόνο, όλα σε μία ποιοτική και αξιόπιστη συσκευή.

Τι του λείπει; Η δυνατότητα να θρυμματίζει πάγο και 2 μεγάλα παγούρια αντί τα 2 μικρά.

Βασικά χαρακτηριστικά AEG SB2900 Sports Blender

  • Ισχύς: 400W
  • Δοχεία: 3
  • Χωρητικότητα δοχείων: 1 x 600ml, 2 x 300ml
  • Δοχείο κοπής με λεπίδες
  • Εξαρτήματα: Άλεσης καφέ, πολτοποίησης
  • Ταχύτητες λειτουργίας: 2 και Pulse

Περισσότερα Home Reviews

Hoover Telios Extra TX60PET

Σύστημα Σιδερώματος Stiroplus SP1090

 

Review: AEG SB2900 Sports Blender
Για χρήση από λάτρεις της γυμναστικής και όχι μόνο, με το AEG SB2900 θα φτιάξεις γευστικά smoothes και δροσιστικούς χυμούς εύκολα και γρήγορα.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εξαρτήματα
Ευκολία χρήσης
4.5Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (5 Votes)