Register
A password will be e-mailed to you.

Χωρίς να χρειάζεται συστάσεις, η Hoover συγκαταλέγεται στους ηγέτες στην αγορά των ηλεκτρικών σκουπών, με πολλά μοντέλα διαφόρων χαρακτηριστικών και εύρους τιμής.

Η ηλεκτρική σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET λοιπόν είναι ένα από αυτά τα μοντέλα, το οποίο είχα στα χέρια μου για περίπου ένα μήνα, στα πλαίσια αυτού του review.


 

Πρώτη γνωριμία

Η κατασκευή του σώματος είναι ποιοτική, με καλά υλικά και προσεγμένη σχεδίαση. Με βάρος σώματος περίπου 5 kg είναι άνετη στην μεταφορά και την αποθήκευση, ενώ το μέγεθος της εξυπηρετεί την φυσιολογικού μεγέθους EPA σακούλα χωρητικότητας 3,5 λίτρων.

Υπάρχουν δύο φίλτρα κρυμμένα στο εσωτερικό της, ένα τύπου EPA 11 στο πάνω μέρος και ένα επιπλέον πίσω από τον χώρο της σακούλας. Κρυμμένο στο εσωτερικό της υπάρχουν και τα 3 εξαρτήματα στις ειδικές αποθηκευτικές θέσεις, ώστε να εξοικονομείται χώρος και το πιο βασικό, να μην τα χάνουμε.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαθέτει Α σε όλες τις κατηγορίες, δηλαδή ενεργειακή απόδοση, απόδοση καθαρισμού σε σκληρό δάπεδο, απόδοση καθαρισμού σε χαλιά και επανεκπομπή σκόνης. Η ισχύς της είναι 450W, υπεραρκετά για οικιακή χρήση ενώ η ετήσια κατανάλωση είναι εντυπωσιακά χαμηλή στα 16 κWh/ έτος.

Η Hoover Telios TX60PET διαθέτει 4 διαφορετικά πέλματα για διαφορετικές χρήσεις και ανάγκες:

Πέλμα Carpet & Floor Supreme για όλα τα πατώματα

Πέλμα Mini Turbo Pet για τις τρίχες των κατοικίδιων

Πέλμα Parquet Extra με απαλό τρίχωμα για ευαίσθητα σκληρά δάπεδα, όπως ξύλινων και laminate

Πέλμα Carpet Optimax Noozle για τον καθαρισμό των χαλιών

Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET Review - Πέλματα

Δοκιμή

Έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα δοκιμών και καθαριότητας, δυσκολεύομαι να βρω κάτι αρνητικό για την Hoover Telios TX60PET. Με τα τέσσερα πέλματα και τα τρία εξαρτήματα να καλύπτουν όλες τις ανάγκες καθαριότητας αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για μεγάλους και μικρούς χώρους.

Η ειδική κατασκευή του μοτέρ και η πάρα πολύ καλή ηχομόνωση του προσφέρει ανενόχλητο καθάρισμα με 62 dB στην μέγιστη ρύθμιση ισχύος.

Όσον αφορά την ρύθμιση ισχύος και έπειτα από δοκιμές σε διαφορετικά πατώματα και πέλματα, δεν βρήκα κανέναν απολύτως λόγο να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο από την υψηλότερη ισχύ, καθώς ακόμα και εκεί η TX60PET έχει ελάχιστο θόρυβο και είναι αποτελεσματική. Η μόνο εξαίρεση ίσως να είναι η μείωση της σε κάποια χαλιά ώστε να μην «βεντουζώνει».

Η TX60PET κυλάει ομαλά και εύκολα στο χώρο, ενώ η άρθρωση του κονταριού με το πέλμα δίνει την απαραίτητη ελευθερία και ευελιξία στο στρίψιμο και τη χρήση κάτω από χαμηλά έπιπλα. Η χειρολαβή Loop, χωρίς να δίνει κάποια επιλογή ρύθμισης της ροής του αέρα όπως σε άλλα μοντέλα, είναι άνετο στο κράτημα και προσφέρει ξεκούραστη χρήση.

Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET Review - Χειρολαβή Loop

Το πέλμα Carpet & Floor Supreme έχει αρκετό ύψος ώστε να μαζεύει τις βρομιές χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Σε αυτό βοηθάνε και τρίχες που διαθέτει στο κάτω μέρος του και την διπλή του λειτουργία με το πάτημα του μοχλού για την εναλλαγή.

Για ιδιοκτήτες κατοικίδιων όπως εγώ, το Mini Turbo Pet εξαφανίζει τις τρίχες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από όλες τις επιφάνειες. Πολύ καλό αποτέλεσμα πετυχαίνει επίσης στον καθαρισμό του αυτοκινήτου σε υφασμάτινα καθίσματα και τα χαλάκια. Απαιτείται ένα απλό καθάρισμα του εσωτερικού του μετά από μερικές χρήσεις, καθώς τυλίγονται μερικές μακρύτερες τρίχες γύρω από τον άξονα του.

Όσον αφορά το Carpet Optimax Noozle, αν και καθαρίζει ικανοποιητικά τα χαλιά με το πλατύ του άνοιγμα, η έλλειψη ρύθμιση αναρρόφησης ταλαιπωρεί λίγο στα μικρότερα και πιο ελαφριά χαλάκια, καθώς θα πρέπει να πατηθούν με το πόδι ώστε να μην σηκωθούν μαζί με το πέλμα.

Τέλος, το πέλμα Parquet Extra για τα παρκέ και άλλα ξύλινα πατώματα, με τις μαλακές του τρίχες προστατεύει όσο πρέπει την επιφάνεια χωρίς ανησυχία φθορών. Παρόλα αυτά, το πέλμα Carpet & Floor Supreme μπορεί να το αντικαταστήσει χωρίς κάποιο πρόβλημα, καθώς και αυτό είναι ασφαλές για τα πλείστα ξύλινα και ευαίσθητα δάπεδα.

Το καλώδιο μήκους 8m προσφέρει ακτίνα δράσης έως 10 m, και πάλι υπεραρκετό για τους περισσότερους χώρους.

Τέλος, όλα τα εξαρτήματα και πέλματα κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν εύκολα και άψογα, χάρη στον πολύ καλό σχεδιασμό τους.

Τελικές εντυπώσεις

Δεν χωράει αμφιβολία πως η Hoover Telios TX60PET είναι μια εξαιρετική και αποτελεσματική ηλεκτρική σκούπα. Και πολύ αθόρυβη, το ξαναλέω. Με τιμή αγοράς στα περίπου 170 – 200€ (αποκλειστικό μοντέλο της εταιρίας Κοτσόβολος) δεν πλεονεκτεί ιδιαίτερα σε θέμα τιμής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ωστόσο παραμένει μια πολύ καλή επιλογή βάση των χαρακτηριστικών και της απόδοσης της.

Τι θα ήθελα; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το ενδεχόμενο χαμηλότερης τιμής.

Μπορείς να βρεις την Hoover Telios TX60PET αποκλειστικά στον Kotsovolo, εδώ: http://bit.ly/Hoover-TX60PET-Kotsovolos

Χαρακτηριστικά Hoover Telios Extra TX60PET

Ισχύς: 450 W

Ενεργειακή Απόδοση: A

Απόδοση καθαρισμού σε σκληρό δάπεδο και χαλί: A

Απόδοση καθαρισμού σε χαλί: A

Επανεκπομπή σκόνης: A

Μεταβλητή ρύθμιση ισχύος με οθόνη LED

Επίπεδο θορύβου: 62 dB

Ενεργειακή κατανάλωση: 16 kWh/ έτος

Χωρητικότητα σακούλας: 3,5 lt

Ακτίνα δράσης: 10 m

Φίλτρο: EPA 11

Και αν δεν ξέρεις ποια ηλεκτρική σκούπα σου ταιριάζει…

Περισσότερα Home Reviews

Σύστημα Σιδερώματος Stiroplus SP1090

AEG SB2900 Sports Blender - Review by Revyou.gr

AEG SB2900 Sports Blender

Review: Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET
Τα κάνει όλα καλά και συμφέρει η Hoover Telios Extra TX60PET, με κάποιο όμως επιπλέον κόστος.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εξαρτήματα
Απόδοση
4.4Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (4 Votes)