Register
A password will be e-mailed to you.

Εάν σε ταλαιπωρεί η παρασκευή αφρογάλακτος και ψάχνεις μια συσκευή που θα κάνει όσα υπόσχεται, τότε ίσως θα πρέπει να διαβάσεις αυτό το review για την Gruppe MK5002!

Μετά από αρκετά λίτρα γάλακτος που έγινε αφρόγαλα σε διάφορες παρασκευές, πάμε να δούμε τα καλά (αλλά και τα κακά) αυτής της συσκευής για αφρόγαλα.

Μηχανή για Αφρόγαλα Gruppe MK5002

Δες το βίντεο review στο YouTube!

Πρώτη γνωριμία

Μέσα στη συσκευασία της αφρογαλιέρας Gruppe MK5002 βρίσκεται φυσικά η συσκευή σε μαύρο χρώμα, το καπάκι, η βάση, το εργαλείο ανάδευσης και οι οδηγίες χρήσης.

Η συσκευή είναι αρκετά ποιοτική, περισσότερο απ’ όσο θα περίμενα για 40€. Διαθέτει χερούλι για μεγαλύτερη ευκολία, κάτι που γενικά θα περίμενες να έχουν όλες οι συσκευές παρασκευής αφρογάλακτος αλλά όχι, κάτι που η Nespresso θυμήθηκε μετά από καμία δεκαετία να προσθέσει στο Aeroccino.

Στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχουν τα πλήκτρα επιλογής λειτουργίας και το κουμπί On/off, με τις απαραίτητες ενδείξεις και φωτισμό. Διαθέτει 4 λειτουργίες, για ζεστό και πλούσιο αφρό, για ζεστό και λεπτό αφρό, μόνο ζέσταμα χωρίς αφρό και μόνο αφρό χωρίς ζέσταμα δηλαδή κρύο αφρόγαλα.

Στο εσωτερικό της κανάτας υπάρχουν οι ενδείξεις μέγιστης και ελάχιστης χωρητικότητας, οι οποίες είναι 300ml μέγιστη για ζέσταμα γάλακτος και 150ml και 75ml μέγιστη και ελάχιστη για αφρόγαλα αντίστοιχα. Επίσης βρίσκεται και η υποδοχή του πτερυγίου ανάδευσης.

Δεν υπάρχει κάποια κανάτα που να αφαιρείται, συνεπώς το πλύσιμο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή. Προφανώς δεν μπαίνει στο πλυντήριο των πιάτων.

Η βάση είναι περιστρεφόμενη 360 μοίρες με καλώδιο μήκους 90 cm. Η παρασκευή μπορεί να γίνει με ή και χωρίς την χρήση του καπακιού.

Η παρασκευή διαρκεί 90 δευτερόλεπτα, φυσιολογικός χρόνος, ούτε πολύ γρήγορα ούτε πολύ αργά. Δεν ξέρω άλλωστε πόση σημασία έχει αυτό και πόση διαφορά θα κάνει στον χρήστη το 10 δευτερόλεπτα πάνω ή κάτω.

Δοκιμή

Προσπάθησα να κάνω όσες περισσότερες διαφορετικές παρασκευές αφρογάλακτος μπορούσα, με τα πιο συνηθισμένα είδη γάλακτος που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στο σπίτι, δηλαδή γάλα πλήρες, γάλα με χαμηλά λιπαρά και εβαπορέ.

Οι δοκιμές έγιναν με ποσότητες 75, 120 και 150ml γάλακτος για την παρασκευή αφρογάλακτος, πάνω κάτω με τα ίδια αποτελέσματα. Σημειώνω πως βρήκα τα 120ml να είναι η ιδανική ποσότητα για τα πιο συνηθισμένα ροφήματα.

Ζεστό αφρόγαλα

Και στις δύο λειτουργίες, δηλαδή με πλούσιο αφρό και με λεπτό αφρό τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Η συσκευή παρασκεύασε τα αφρογάλατα όπως έπρεπε, ιδανικά με γάλα πλήρες και εβαπορέ (50% γάλα και 50% νερό).

Ζεστό αφρόγαλα για cappuccino με Πλήρες, Άπαχο και Εβαπορέ γάλα

Κρύο αφρόγαλα για freddo cappuccino

Πηχτό και κρεμώδες, το αφρόγαλα για κρύα ροφήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις για τον μέσο χρήστη δηλαδή το freddo cappuccino, ήταν εξαιρετικό. Το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα με γάλα χαμηλών λιπαρών και εβαπορέ (50% γάλα και 50% νερό).

Κρύο αφρόγαλα με Πλήρες, Άπαχο και Εβαπορέ γάλα

Θέρμανση γάλακτος

Κανένα πρόβλημα στην θέρμανση του γάλακτος. Τα γάλα ζεστάθηκε αρκετά χωρίς να καίει και στην δοκιμή μου με σοκολάτα σε σκόνη το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η σοκολάτα διαλύθηκε γρήγορα στο γάλα και το ρόφημα ήταν στη σωστή θερμοκρασία. Ίσως εδώ φαίνεται ο περιορισμός της μέγιστης ποσότητας των 300ml, ανάλογα την ανάγκη θα μπορούσε να χρειαστεί και περισσότερο γάλα για μια πιο πλούσια μερίδα.

Στις περισσότερες συσκευές παρασκευής αφρογάλακτος, τα καλύτερα αποτελέσματα σε ζεστό αφρόγαλα επιτυγχάνονται με πλήρες γάλα, ενώ για κρύο αφρόγαλα με χαμηλά λιπαρά.

Τελικές Εντυπώσεις

Υπάρχουν και αντίστοιχες συσκευές στην αγορά με μεγαλύτερη αλλά και πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα σε 500, 600, 700+ ml, οπότε η τελική επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Στην περίπτωση της Gruppe MK5002, τα 150ml αρκούν για 1-2 cappuccino το οποίο θεωρώ φυσιολόγο για τον μέσο χρήστη.

Ένα, ας το πούμε αρνητικό, της συγκεκριμένης συσκευής σε χρήστες με μεγάλες παλάμες σαν εμένα, είναι μια μικρή σχετική δυσκολία στο να χωρέσει το χέρι μέσα στην κανάτα για την αφαίρεση και κυρίως την εφαρμογή του πτερυγίου ανάδευσης το οποίο δεν είναι μαγνητικό σαν το Nespresso Aeroccino (ή άλλες συσκευές που δεν γνωρίζω) και πρέπει να κουμπώσει πάνω στην πλαστική υποδοχή.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα σε όλες τις παρασκευές είναι εξαιρετικό και στην κατηγορία τιμής έως τα 40€ περίπου που κοστίζει, θα μπορούσα να την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους διαθέτουν μηχανή με κάψουλες χωρίς ενσωματωμένη συσκευή για αφρόγαλα, ακόμα και σε ιδιοκτήτες αυτόματων/ ημιαυτόματων μηχανών espresso που δεν θέλουν να μπουν στον κόπο της παρασκευής αφρογάλακτος με τα ακροφύσια, κάτι που απαιτεί αρκετή εξάσκηση. Και μεταξύ μας, για να πας σε μια τέτοια λύση σε ενδιαφέρει περισσότερο η ευκολία, η ταχύτητα και το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που η Gruppe ΜΚ5002 κάνει πάρα πολύ καλά.

Gruppe MK5002 Συσκευή για Αφρόγαλα – Χαρακτηριστικά

Ισχύς: 500W

Μέγιστη Χωρητικότητα: 300ml

Δυνατότητα ζεστού/κρύου αφρογάλακτος

Δυνατότητα αναθέρμανσης γάλακτος

Αποσπώμενη βάση, περιστρεφόμενη 360°

Περισσότερα Reviews για Οικιακές Συσκευές

Hi-tech XL μαγείρεμα με την φριτέζα αέρος Rohnson R-2834

Bosch MUM54 Review – Η κουζινομηχανή που έψαχνες (?)

Μηχανή για Αφρόγαλα Gruppe MK5002 - Review
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
Απόδοση
4.5Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)