Register
A password will be e-mailed to you.

Το να αγοράσεις την πρώτη σου ημιαυτόματη μηχανή espresso για το σπίτι δεν είναι ποτέ εύκολη απόφαση.

Εάν είσαι αρχάριος θα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα οικονομικό μοντέλο, σαν την IQ CM-175 που θα δούμε σε αυτό το review, μια από τις δημοφιλέστερες οικονομικές και μη μηχανής της αγοράς.

IQ CM-175 μηχανή espresso YouTube

Δες το βίντεο review στο YouTube!

Πρώτη γνωριμία

Η μηχανή espresso IQ CM-175 έχει πολύ όμορφο retro σχεδιασμό, με πολλές καμπύλες και ασημένιες λεπτομέρειες. Το παστέλ χρώμα της μέντας είναι ιδιαίτερο και όμορφο, και η συγκεκριμένη μηχανή έρχεται και σε μαύρο χρώμα. Φυσικά είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, όπως και τα περισσότερα μέρη του, κάτι που ανταποκρίνεται σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει το θερμόμετρο για την θερμοκρασία και την πίεση, ενώ αριστερά υπάρχουν τα πλήκτρα για ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση, της επιλογής παρασκευής καφέ και της επιλογής ατμού.

Δεξιά βρίσκεται η ροδέλα ρύθμισης του ατμού και ακριβώς από κάτω το ακροφύσιο ατμού για την παρασκευή ζεστού αφρογάλατκος.

Στη συσκευασία υπάρχουν 2 κλείστρα (group). Το ένα δέχεται τα δύο καλαθάκια καφέ για μονή και διπλή δόση αλλά και χάρτινες κάψουλες ESE Pods. Το άλλο, και κάτι που δεν συνηθίζεται σε ημιαυτόματες οικιακές μηχανές είναι λίγο μεγαλύτερο για να δέχεται με το ειδικό εξάρτημα κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso!

Το δοχείο νερού έχει χωρητικότητα 1,25 λίτρα και φυσικά αφαιρείται. Ωραία λεπτομέρεια και πολύ βολικό στη χρήση, είναι το καπάκι του που ανασηκώνεται και γίνεται χερούλι, για πιο εύκολη αφαίρεση και μεταφορά.

Το δοχείο σταξίματος στο κάτω μέρος αφαιρείται για να καθαρίζεται εύκολα και έχει την ένδειξη με το πλαστικό που ανασηκώνεται ώστε να ξέρεις πως θέλει άδειασμα.

Μαζί με την μηχανή έρχεται και το κουτάλι δοσομετρητής και tamper για να πιέζεται ο καφές μέσα στα καλαθάκια.

Η μηχανή έχει ισχύ 1100W και πίεση 20bar.

Δοκιμή

Δοκίμασα αρκετές παρασκευές espresso, και με αλεσμένο έτοιμο καφέ αλλά και με φρεσκοαλεσμένο από κόκκους. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν espresso, μονός ή και διπλός, με σωστό χρώμα, καλή κρέμα και ωραίο άρωμα.

Η εκχύλιση δεν σταματάει αυτόματα και πρέπει να διακοπεί χειροκίνητα όταν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλλά το highlight της μηχανές espresso IQ CM-175 είναι φυσικά το γκρουπ με την υποδοχή για κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso! Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου άσχημο, ο espresso βγαίνει περίπου όπως τις αντίστοιχες μηχανές, κάτι αναμενόμενο καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στις συγκεκριμένες μηχανές και όχι με κάποιο εξάρτημα. Σε κάθε περίπτωση η απόδοση με το εξάρτημα είναι ικανοποιητική και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει μια μηχανή Nesrpesso στο 80-90%.

Ο ατμός από το ακροφύσιο είναι δυνατός και, εφόσον μάθεις πως να το χρησιμοποιείς, βγάζει σωστό αφρόγαλα για το cappuccino ή για όποιο άλλο ρόφημα.

Μηχανή Espresso IQ CM-175 – Τελικές Εντυπώσεις

Ποια είναι η τελική ετυμηγορία;

Όπως σε όλες τις ημιαυτόματες μηχανές espresso, θα χρειαστούν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό και να πλησιάζει και να θυμίζει κάπως τον καφέ που παίρνουμε απ’ έξω. Βέβαια ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις επαγγελματικού επιπέδου, κάτι που για τον περισσότερο κόσμο έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν, όταν ψάχνει απλώς μια οικονομική μηχανή για να φτιάχνει espresso στο σπίτι.

Θα μπορούσα να κάνω σύγκριση με τον ανταγωνισμό και να αναφέρω πως υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά, εάν δεν βάλουμε στην εξίσωση την επιλογή χρήσης με κάψουλες Nespresso, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει σε ελάχιστες ημιαυτόματες μηχανές espresso της αγοράς και σίγουρα δίνουν ένα πλεονέκτημα κατά την επιλογή τους.

Στα 90 – 110€ είναι μια καλή επιλογή για μηχανή espresso, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις τεχνικές και τις διαδικασίες μιας ημιαυτόματης μηχανής προτού αγοράσουν ένα ακριβότερο μοντέλο. Ή για όσους απλά θέλουν να μπορούν να φτιάχνουν έναν απλό espresso ή cappuccino στο σπίτι, με αλεσμένο καφέ ή κάψουλες Nespresso.

Χαρακτηριστικά IQ CM-175

Ισχύς: 1100W

Πίεση: 20 bar

Καφές: Αλεσμένος, ESE Pods, Κάψουλες Nesrpesso

Χωρητικότητα Δοχείου Νερού: 1,25lt

Θέλεις περισσότερο καφέ; Εδώ είσαι:

Ποιες είναι οι καλύτερες κάψουλες Nespresso?

Μηχανή για Αφρόγαλα Gruppe MK5002

Μηχανή για Αφρόγαλα Gruppe MK5002

Μηχανή Espresso IQ CM-175 - Review
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
Απόδοση
4.1Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)