Register
A password will be e-mailed to you.

Μια από τις δημοφιλέστερες σκούπες στικ της αγοράς είναι η Rohnson Mamba M8 Pro και αυτή ακριβώς δοκίμασα στα πλαίσια αυτού του review!

Οι σκούπες στικ είναι μια κατηγορία συσκευών που έχει κάνει ένα μεγάλο αλλά αθόρυβο μπαμ τα τελευταία χρόνια, είτε μιλάμε για μοντέλα με πρίζα είτε φυσικά με μπαταρία. Προσφέρουν ευκολία και ταχύτητα στον καθαρισμό καθώς είναι διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή εντός και εκτός σπιτιού.

Δες το βίντεο review στο YouTube!

Πρώτη γνωριμία

Το κουτί της Rohnson Mamba M8 Pro είναι μεγάλο και περιλαμβάνει φυσικά την σκούπα, το κοντάρι, το μηχανοκίνητο πέλμα για τα πατώματα με τις δύο βούρτσες, το μηχανοκίνητο μίνι πέλμα για κατοικίδια, τα δύο ρύγχη, τον μεταλλικό σωλήνα, την μπαταρία, τον φορτιστή αλλά και την βάση στήριξης για τον τοίχο.

Η κατασκευή της σκούπας αλλά και των εξαρτημάτων είναι ποιοτική, με πολύ καλής ποιότητας υλικά.

Το μοτέρ των 560 Watt και των 125.000 στροφών ανά λεπτό είναι ψηφιακό BLDC και όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής, διατηρεί σταθερή την ισχύ και την απορροφητικότητα της σκούπας, ανεξάρτητα από την ποσότητα σκόνης και το είδος της επιφάνειας που καθαρίζει.

Στην χειρολαβή υπάρχει το πλήκτρο on/ off και οι επιλογές για τον τύπο πατώματος αλλά και την ένταση, σε τρία επίπεδα, τα οποία εμφανίζονται σαν ενδείξεις στην μικρή οθόνη, μαζί με το επίπεδο της μπαταρίας.

Με 32V και χωρητικότητα 2.500mAh η μπαταρία λιθίου υπόσχεται έως και 60 λεπτά αυτονομίας στο Eco Mode, ενώ ο χρόνος φόρτισης είναι 6-7 ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

Ο κάδος είναι έχει χωρητικότητα 1 λίτρο και φυσικά αδειάζει με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς να έρχεσαι σε επαφή με το περιεχόμενο. Είναι αφαιρούμενος και σπάει σε κομμάτια για το απαραίτητο συχνό πλύσιμο και καθάρισμα.

Η σκούπα στικ Rohnson Mamba M8 Pro διαθέτει φίλτρο σκόνης HEPA και 2 επιπλέον φίλτρα ώστε να παγιδεύει υψηλό ποσοστό σκόνης, όλα πλενόμενα για καλύτερη υγιεινή.

Ο σωλήνας είναι αναδιπλούμενος και με μια κίνηση κάμπτεται για να μπορείς να καθαρίσεις κάτω από χαμηλά έπιπλά και χώρους χωρίς να σκύβεις.

Το μηχανοκίνητο πέλμα είναι κατάλληλο για όλα τα πατώματα και διαθέτει δύο βούρτσες, μια μαλακή για πατώματα και μια για χαλιά και μοκέτες. Αφαιρούνται πολύ εύκολα από το πέλμα και είναι πλενόμενα.

Τέλος, το μίνι μηχανοκίνητο πέλμα για τρίχες κατοικίδιων και καναπέδες έχει επίσης αφαιρούμενη βούρτσα.

Δοκιμή

Πως ήταν λοιπόν η απόδοση και η εμπειρία χρήσης της σκούπας στικ Rohnson Mamba M8 Pro για 3 εβδομάδες στο σπίτι;

Θα ξεκινήσω με κάτι που συνήθως λαμβάνει λιγότερη προσοχή απ’ όσο πρέπει στις σκούπες, και είναι η ποιότητα και η ευκολία του πέλματος αλλά και της σκούπας γενικότερα στην πλοήγηση. Το πέλμα κυλά στο πάτωμα ομαλά, στρίβει σχεδόν 90 μοίρες και ακολουθεί την κίνηση και κατεύθυνση που ορίζεις με εξαιρετική ευκολία. Α έχει και φωτάκια LED το μεγάλο πέλμα, που προφανώς δεν αποτελεί κάποια λύση για καθάρισμα στο σκοτάδι αλλά ενίοτε βοηθάει στο να κάνει ορατά κάποια σωματίδια που δεν φαίνονται.

Στο θέμα απόδοσης τώρα, με ξάφνιασε ευχάριστα! Δεν περίμενα η αλήθεια είναι να είναι τόσο αποτελεσματικό το καθάρισμα στο Eco Mode, δηλαδή τη χαμηλότερη ταχύτητα λειτουργίας. Σε γενικές γραμμές η χρήση της γινόταν κυρίως με στη μεσαία σκάλα χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Σε πιο επίμονους λεκέδες, αρκούσαν μερικά δευτερόλεπτα στο Max ίσα ίσα ένα πέρασμα και μετά επιστροφή στη μεσαία.

Η σκούπα δεν κόλλησε πουθενά και αρκούσε ένα πέρασμα για να μαζέψει τους λεκέδες, την σκόνη και τα σκουπιδάκια με ευκολία από πλακάκια, παρκέ, μάρμαρο αλλά και από τα δύο διαφορετικά χαλιά που έχω αυτή τη στιγμή.

Το χερούλι της σκούπας είναι σε σχήμα Γ και μπορεί να κρατηθεί είτε από μπροστά είτε από πάνω. Εγώ βρήκα πιο βολικό να την κρατάω από μπροστά, αλλά μετά από αρκετή ώρα λόγω του βάρους της κουράζει λίγο το χέρι και έκανα μια μικρή αλλαγή στο πάνω μέρος, ειδικά αν δεν χρειαζόταν να κάνει μανούβρες το πέλμα.

Όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε συσκευή με μπαταρία, οι χρόνοι αυτονομίας του κατασκευαστή δεν τηρούνται στο 100% καθώς αποτελούν δοκιμές σε ιδανικές συνθήκες, παρόλα αυτά πλησιάζουν αρκετά τα 50-55 λεπτά στο Eco Mode και τα 20 στο Middle Mode σε πάτωμα χωρίς χαλιά. Σε μέσο συνδυαστικό κύκλο καθαρίσματος σε 40 λεπτά προλάβαινα να κάνω ένα πέρασμα σε περίπου 100 τετραγωνικά σχετικά καθαρού σπιτιού που καθαριζόταν με την σκούπας στικ Rohnson Mamba M8 Pro κάθε 3-4 μέρες. Να αναφέρω πως στον χώρο μου κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα 2 παιδιά και 2 γάτες! Βέβαια η μπαταρία είναι αφαιρούμενη και θεωρητικά θα μπορείς να έχεις μια (ή όσες θες) επιπλέον για ασταμάτητη χρήση εάν είναι κάτι που θα σε έκανε χαρούμενο.

Το επίπεδο θορύβου στα τρία επίπεδα λειτουργίας είναι το αναμενόμενο, με το Eco Mode να είναι αρκετά διακριτικό και στο Max Mode φυσιολογικά θορυβώδες. Γενικά και προσωπικά δεν δίνω ιδιαίτερα σημασία στον θόρυβο των συσκευών καθαρισμού, είναι κάτι το αναμενόμενο. Βεβαίως και πλέον οι περισσότερες σκούπες διατηρούν το επίπεδο σε ανεκτά επίπεδα σε σχέση με πριν μια 20ετία, αλλά φυσικά θα εκτιμήσω μια σκούπα με χαμηλά ντεσιμπέλ.

Η χρήση του αναδιπλούμενου σωλήνα παρότι βολική και χρήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνει αισθητά την ελευθερία κίνησης του πέλματος και θα πρέπει να αρκεστείς στο μπρος πίσω, που συνήθως είναι αρκετό αλλά όχι πάντα το ιδανικό.

Για το μίνι μηχανοκίνητο πέλμα, καμία έκπληξη και εκεί, καθαρίζει αποτελεσματικά τους καναπέδες από τις τρίχες των κατοικιδίων, τα ψίχουλα και οτιδήποτε άλλο τύχει να πέσει στα έπιπλα. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και στα καθίσματα και τα πατάκια του αυτοκινήτου.

Ο κάδος αδειάζει ικανοποιητικά με μια κίνηση πάνω από τον κάδο των σκουπιδιών και τα φίλτρα αφαιρούνται για να πλένονται περιοδικά. Και ανάλογα το τι σκουπίζεις, θα πρέπει να πλύνεις ή να καθαρίσεις και τον κάδο.

Και σαν γενικότερη παρατήρηση, όλα τα εξαρτήματα κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν μεταξύ τους χωρίς κάποιο πρόβλημα ή δυσκολία. Το αναφέρω γιατί δεν είναι πάντα αυτονόητο.

Τελικές Εντυπώσεις

Αξίζει να την πάρεις τελικά την σκούπα στικ Rohnson Mamba M8 Pro ή τουλάχιστον να την συμπεριλάβεις στις επιλογές σου; Σίγουρα ναι. Είναι δυνατή, έχει καλή αυτονομία, παίζει με δυνατά χαρακτηριστικά και είναι ποιοτική. Θα είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στο γενικό καθάρισμα του σπιτιού ή αν δεν είσαι ακόμα πεπεισμένος ότι μια σκούπα στικ μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή, η ευκολία και η ταχύτητα που προσφέρει δεν θα σε αφήσει να την αγνοείς στην καθημερινότητα.

Δυστυχώς η ευκολία που προσφέρουν ο μεγάλος κάδος και η μεγάλη μπαταρία έρχονται με τίμημα το αυξημένο βάρος της συσκευής, κάτι που ενδεχομένως να κουράσει το χέρι στο σκούπισμα με το κοντάρι αλλά κυρίως στην χρήση της σαν σκουπάκι, σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά και μη μοντέλα.

Σε κάθε περίπτωση, βάση της τιμής στα 270€ και των χαρακτηριστικών της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, παραμένει σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή σαν μια εναλλακτική λύση στο καθάρισμα του σπιτιού εύκολα, γρήγορα και κυρίως, αποτελεσματικά!

Χαρακτηριστικά Rohnson Mamba M8

Μπαταρία: 32V Li-Ion 2500mAh

Αυτονομία: Έως 60 λεπτά

Χρόνος Φόρτισης: 5-7 ώρες

Χωρητικότητα Κάδου: 1 lt

Θόρυβος: 79dB

3 Ταχύτητες Λειτουργίας

Βάρος 3.6 kg

Περισσότερα Reviews για Ηλεκτρικές Σκούπες

Σκούπα Ρομπότ Rohnson Mamba RM-02 Review – Καθαριότητα από το Μέλλον

Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET

Ηλεκτρική Σκούπα Στικ Rohnson Mamba M8 Pro
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
Εξαρτήματα
Απόδοση
4.5Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)