Register
A password will be e-mailed to you.

Σε αυτό το review θα δούμε μια ακόμα φριτέζα αέρος, που όμως δεν μοιάζει με τις περισσότερες με τον κάδο, την φριτέζα αέρος Rohnson R-2853 των 12 λίτρων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ακολουθεί τον κάθετο σχεδιασμό με το πορτάκι αντί του αποσπώμενου κάδου, έχει πολλά αξεσουάρ και δίνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Πάμε να δούμε.

Rohnson R-2853 Φριτέζα Αέρος Φουρνάκι 12lt Review

Δες το βίντεο review στο YouTube!

Πρώτη γνωριμία

Μέσα στη συσκευασία βρίσκουμε την φριτέζα αέρος χωρητικότητας 12 λίτρων, ισχύος 1900W και με διπλή αντίσταση πάνω κάτω, κάτι που δεν συναντάμε συχνά.

Το πορτάκι ανοίγει οριζόντια σαν φουρνάκι, έχει Rohnson R-2853 Φριτέζα Αέρος Φουρνάκι 12lt Review για να βλέπουμε μέσα τι γίνεται και με την βοήθεια της λάμπας και στο πάνω μέρος υπάρχει η ψηφιακή οθόνη αφής LED για τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις.

Σε αξεσουάρ τώρα η Rohnson R-2853 έχει πολλά:

  • Ταψί ψησίματος
  • Ταψί ψησίματος με οπές
  • Περιστρεφόμενο κυλινδρικό καλάθι
  • Καλάθι τηγανίσματος
  • Μεταλλικό δισκάκι
  • Εξάρτημα για σούβλα
  • Εξάρτημα για σουβλάκια
  • Λαβή εξαρτημάτων
  • Οδηγίες χρήσης

Μέσα της τώρα κάπου στη μέση υπάρχουν δεξιά και αριστερά υποδοχές όπου μπαίνει η ράβδος που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με κάποια από τα αξεσουάρ, ώστε να γυρνάει. Όλα τα αξεσουάρ πλένονται και στο πλυντήριο των πιάτων.

Υπάρχουν 10 προεπιλεγμένα προγράμματα, η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί από τους 65 έως 200°C, ο χρόνος λειτουργίας έως 60 λεπτά και διαθέτει και λειτουργία αποξήρανσης.

Και σε θέμα διαστάσεων, είναι μεσαίου μεγέθους θα έλεγα με ύψος 39cm και πλάτος & μήκος 33cm.

Δοκιμές

Ας ξεκινήσουμε λίγο πρώτα να δούμε πως δουλεύουν φριτέζες τέτοιου σχεδιασμού σαν την Rohnson R-2853. Δεν έχουν αποσπώμενο κάδο το οποίο σημαίνει πως βασιζόμαστε στα ταψάκια που διαθέτει και στα άλλα αξεσουάρ.

Αυτό προφανώς επηρεάζει και τις δυνατότητες σε ποσότητες που του επιτρέπει να ψήσει, σε αντίθεση με άλλες όπως η R-2858 του προηγούμενου review. Πάμε όμως να δούμε τι μπορεί να κάνει με κάθε της εξάρτημα:

Εξάρτημα για σουβλάκια:

Με το εξάρτημα για σουβλάκια και τα μεταλλικά καλαμάκια, σε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς τα σουβλάκια από χοιρινό και κοτόπουλό ήταν πανέτοιμα, ψημένα όπως έπρεπε και πολύ νόστιμα.+

Κυλινδρικό καλαθάκι:

Χρησιμοποίησα το κυλινδρικό καλαθάκι για να τηγανίσω πατάτες, φρέσκιες και κατεψυγμένες και ομολογώ πως και η διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν ευκολότερη από τις φριτέζες με τον κάδο. Η περιστροφική και συνεχής κίνηση τις ανακατεύει χωρίς να χρειάζεται να τις ανακινείς. Ψήνονται σαφώς πιο ομοιόμορφα αλλά δεν χωράει την ποσότητα που μπορεί να χρειαστούν 2-3 άτομα.

Εξάρτημα σούβλας:

Εδώ το κοτόπουλό δεν τοποθετείται στον κάδο αλλά ψήνεται σαν σούβλας, καθώς περνάει μέσα του η ράβδος και στερεώνεται με τις δύο πηρούνες. Μπαίνει στις ειδικές υποδοχές, επιλέγουμε θερμοκρασία, χρόνο και την επιλογή σούβλας, για να περιστρέφεται. Σε 50 λεπτά στους 190 βαθμούς το κοτόπουλο ήταν ψημένο και ζουμερό. Κανένα παράπονο. Αλλά θα πρέπει να αναφέρω ένα πρόβλημα χώρου, καθώς ένα μεσαίο κοτόπουλο 1,7kg δεν χώραγε, οπότε αναγκάστηκα να πάρω ένα άλλο μικρότερο στα 1,4kg, γιατί ακουμπούσε κατά την περιστροφή στην πάνω αντίσταση. Επίσης έπρεπε να στερεώσω τις φτερούγες και τα μπούτια καλά.

Καλάθι τηγανίσματος:

Στο καλαθάκι έβαλα κοτομπουκιές, ψαροκροκέτες, κατεψυγμένες μίνι σφολιάτες, ψητά λαχανικά αλλά και μπριζόλα. Ψήθηκαν σωστά αλλά τα υλικά κολλάνε εύκολα στο πλέγμα και τις επόμενες φορές το άλειψα με λίγο λάδι.

Ταψάκια:

Στα δύο αντικολλητικά ταψάκια δοκιμάστηκαν όσα και στο καλάθι τηγανίσματος με τα ίδια σωστά αποτελέσματα αλλά χωρίς κάποιο να κολλήσει.

Γενικότερα, η παρουσία δύο αντιστάσεων πάνω και κάτω βοηθάει πολύ το ψήσιμο και θεωρώ πως μειώνει τον χρόνο. Όχι στο μισό, καθώς η πάνω είναι πιο δυνατή και χρειάζεται να γυρίζεις τα κρέατα όπως μπριζόλες π.χ., αλλά η διαδικασία γίνεται κάπως πιο ομοιόμορφα.

Η χρήση του αντικολλητικού ταψιού είναι απαραίτητη όταν χρησιμοποιούνται τα υπόλοιπα εξαρτήματα ώστε να πέφτουν εκεί τα λίπη και τα υπολείμματα.

Τελικές Εντυπώσεις

Και τώρα η ετυμηγορία. Δεν έχω κάποιο παράπονο από την φριτέζα αέρος Rohnson R-2853 σε θέμα απόδοσης και ψησίματος. Όλα βγήκαν σωστά, τα πολλά αξεσουάρ σου δίνουν την δυνατότητα να φτιάξεις με άλλο τρόπο ορισμένα φαγητά και σίγουρα επηρεάζεται θετικά και το ψήσιμο και η γεύση τους.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο μοντέλο, υποθέτω και παρόμοια μοντέλα, δεν θα καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας. Θα την έβλεπα και θα την πρότεινα πιο πολύ σε εργένηδες ή για κάποιο ζευγάρι. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάμε σε μοντέλα με αποσπώμενο κάδο μεγάλο, όπως τις εξαιρετικές Rohnson R-2858 και R-2834.

Βέβαια είναι αρκετά πιο εύκολη στο καθάρισμα λόγω των μεγεθών των εξαρτημάτων αλλά και στην διαχείριση των υλικών κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά ξεκινάει από τα 170€ και εάν σε ενθουσιάζουν οι δυνατότητες και τα αξεσουάρ της, δεν έχει πολλά παρόμοια μοντέλα με αυτά και σίγουρα θα πρέπει να της ρίξεις μια ματιά.

Φριτέζα Αέρος Rohnson R-2853 Χαρακτηριστικά

Ισχύς: 1900W

Χωρητικότητα Κάδου: 12 lt

Αντιστάσεις πάνω και κάτω

Ρύθμιση Θερμοκρασίας: 65 – 200°C

10 προεπιλεγμένα προγράμματα

LED Οθόνη Αφής

Τζάμι παρακολούθησης

Λειτουργία σούβλας

Ψήνεσαι για φριτέζα αέρος; Για δες εδώ…

Rohnson R-2858 SmartChef XL 2 Soft Cooking Φριτέζα Αέρος - Review

Rohnson R-2858 SmartChef XL 2 Soft Cooking Φριτέζα Αέρος – Review

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Izzy IZ-8225 Διπλή Φριτέζα Αέρος 10l – Review

Rohnson R-2853 Φριτέζα Αέρος Review
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
Εξαρτήματα
Απόδοση
4.5Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)