Register
A password will be e-mailed to you.

Πριν 2 εβδομάδες κατέφθασε στην κουζίνα μου η φριτέζα αέρος Izzy IZ-8225 που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και φυσικά ξεκίνησα αμέσως το ψήσιμο για να την γνωρίσουμε!

Η νέα πρόταση της Izzy λοιπόν σε φριτέζα αέρος με πολύ μεγάλο κάδο δοκιμάστηκε, και πάμε να δούμε την αξιολόγηση μου!

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Πρώτη γνωριμία

Η Izzy IZ-8225 είναι μεγάλη συσκευή, ίσως η μεγαλύτερη φριτέζα αέρος που έχω δει από κοντά. Ανοίγοντας το κουτί βρίσκουμε μέσα φυσικά τη συσκευή, με τον τεράστιο κάδο των 10 λίτρων. Διαθέτει διαχωριστικό ώστε ο κάδος να μετατρέπεται σε δύο μικρότερους των 5 λίτρων για ανεξάρτητο ψήσιμο και αφαιρούμενη σχάρα στο κάτω μέρος. Και τα δύο έχουν ποδαράκια σιλικόνης για να εφαρμόζουν σωστά. Οι διαστάσεις του κάδου στο εσωτερικό είναι 33x23cm και το ύψος 11cm.

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο αντιστάσεις μια για κάθε κάδο, συνολικής ισχύος 2600 Watt. Οι χρόνοι και οι θερμοκρασίες μπορούν να ρυθμιστούν αυτόνομα, αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ενιαίος για μεγαλύτερη ποσότητα ή μεγάλα υλικά, όπως ολόκληρο κοτόπουλο ή ταψάκια.

Ο κάδος έχει τζαμάκια στην κάθε μεριά για να μπορείς να παρακολουθείς στο εσωτερικό της, αλλά και ξεχωριστό φωτάκι για την κάθε μία.

Μπροστά τώρα κυριαρχεί προφανώς η μεγάλη οθόνη αφής. Υπάρχουν 8 προεπιλεγμένα προγράμματα για ευκολία, η οθόνες για τον χρόνο και τη θερμοκρασία για την κάθε μεριά και τα δύο μεγάλα πλήκτρα για τις επιλογές Smart Finish και Match Cook.

Τι κάνουν αυτές οι επιλογές; Με το Smart Finish συγχρονίζεται το ψήσιμο στις δύο μεριές ώστε να τελειώσει ταυτόχρονα, εφόσον έχουν διαφορετικό χρόνο, ενώ με το Match Cook όλος ο κάδος λειτουργία σαν ενιαίος (ή με το διαχωριστικό για δύο φαγητά που απαιτούν το ίδιο ψήσιμο), με τις δύο αντιστάσεις να παίρνουν την ίδια θερμοκρασία και χρόνο.

Η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί από 80 έως 200°C, ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να ρυθμιστεί είναι 60 λεπτά. Με την φριτέζα αέρος Izzy IZ-8225 μπορείς επίσης να αποξηράνεις φρούτα.

Το καλώδιο έχει μήκος 1 μέτρο και μπορεί να τυλιχτεί στα δύο πιαστράκια στο πίσω μέρος, για ευκολία στην αποθήκευση και στην μεταφορά.

Μαζί με την φριτέζα, περιλαμβάνονται επίσης οι οδηγίες χρήσης, εάν βιβλιαράκι με συνταγές και προτάσεις και 30 χάρτινα αντικολλητικά χάρτινα δισκάκια μιας χρήσης.

Δοκιμές

Όπως πάντα, οι δοκιμές περιλάμβαναν το ψήσιμο πολλών και διαφορετικών υλικών, ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων της και του αποτελέσματος.

Εννοείται πως πάντα το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το μέγεθος και την ποσότητα του εκάστοτε υλικού και το επιθυμητό ψήσιμο, συνεπώς οι χρόνοι που αναφέρονται γενικά σε συνταγές ή στο εγχειρίδιο χρήσης είναι ενδεικτικοί. Πριν από κάθε χρήση προθέρμανα τη φριτέζα από το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για 10 περίπου λεπτά.

Η φριτέζα αέρος Izzy IZ-8225 τα κατάφερε πολύ καλά σε όλα τα ψησίματα και η εμπειρία χρήσης ήταν απροβλημάτιστη.

Μπριζόλες και κοτόπουλο:
Για να καλύψω όλο το φάσμα των κρεατικών, έψησα στήθος κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες και φιλέτο μοσχάρι. Ρυθμίζοντας τους χρόνους για το ψήσιμο που μ’ αρέσει προσωπικά, το αποτέλεσμα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις σωστά ψημένο κρέας, ζουμερό στο εσωτερικό.

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Πατάτες τηγανητές:
Οι λεπτές κατεψυγμένες πατάτες ήταν έτοιμες σε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, με την προσθήκη λίγο ελαιόλαδου ή ηλιέλαιου, τραγανές και χρυσαφένιες.
Οι φρέσκιες με την ίδια προετοιμασία θέλουν λίγη περισσότερη ώρα και θερμοκρασία, 25-30 λεπτά (αναλόγως το κόψιμο) στους 190 βαθμούς, επίσης τραγανές και χρυσαφένιες.

Ψητά λαχανικά:
Ένας νέος μου αγαπημένος συνδυασμός για συνοδευτικό λαχανικών σε κάποιο κρέας αλλά και μόνα τους είναι μπρόκολο, γλυκοπατάτα και κολοκύθι. Εδώ ήθελε λίγο προσοχή και αρκετό λαδάκι για να μην καίγεται το μπρόκολο, αλλά μετά από 2-3 δοκιμές βγήκαν όλα τα λαχανικά ψημένα και μαλακά.

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Φιλέτο σολομού:
Το φιλέτο σολομού είναι εύθραυστο και θέλει αρκετή προσοχή ώστε να μην στεγνώσει και να μην σπάσει. Κλασικά στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά και χρησιμοποιώντας τα χάρτινα αντικολλητικά ταψάκια που είχε η συσκευασία, βγήκε ωραίος και ζουμερός.

Μπιφτέκια:
Έπειτα από λίγο πειραματισμό, 6 μεγάλα και χοντρά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ψήθηκαν σωστά στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, 20 σε κάθε μεριά. Βγήκαν ωραία καραμελωμένα απέξω και επαρκώς ψημένα στο εσωτερικό.

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος 10lt

Ως συνήθως δοκίμασα και άλλα υλικά όπως κοτομπουκιές πανέ, κατεψυγμένα σφολιατοειδή, λουκάνικα, όλα με επιτυχία.

Να αναφέρω πως κατά τη λειτουργία της ο ήχος που παράγεται είναι αρκετά χαμηλός και διακριτικός, κάτι που θα το βάλω στα θετικά, καθώς για κάποιους είναι σημαντικό.

Το μόνο ας πούμε αρνητικό βρίσκω στην όλη εμπειρία χρήσης, είναι πως σε αντίθεση με τους μονούς κάδους ή τα μοντέλα με 2 ξεχωριστούς κάδους, ουσιαστικά χάνεις τη δυνατότητα να ανακατέψεις τα υλικά στη μέση του μαγειρέματος, όπως τις τηγανητές πατάτες π.χ, εάν ψήνεις ταυτόχρονα. Αναγκαστικά θα κουνηθεί και το φαγητό στον δεύτερο, συνεπώς το ανακάτεμα πρέπει να γίνει με κάποια τσιμπίδα.

Τελικές Εντυπώσεις

Ας συνοψίσουμε λοιπόν: Η φριτέζα αέρος Izzy IZ-8225 ψήνει όπως πρέπει, έχει τεράστιο κάδο που χωρίζεται και παίζει κοντά στα 150€, αρκετά ικανοποιητική τιμή σε σχέση με μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά και όχι μόνο.

Είναι για σένα; Εάν θέλεις μια φριτέζα αέρος με πολύ μεγάλο κάδο για μια οικογένεια 3-4 ατόμων ή θέλεις να έχεις άπλετο χώρο για τις μαγειρικές σου δημιουργίες, τότε ναι.

Πρέπει να έχει λογικά από τους μεγαλύτερους ενιαίους κάδους της αγοράς και σου δίνει και τη δυνατότητα να χωρίζεται. Για μένα αυτό είναι ένα μεγάλο ναι.

Βέβαια, όπως λέω πάντα, τέτοιοι μεγάλοι κάδοι ίσως δυσκολέψουν στο πλύσιμο κάποιους που έχουν μικρούς νεροχύτες. Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να καταλάβει αρκετό χώρο. Δεν το λέω σαν αρνητικό σε καμία περίπτωση, απλά είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς.

Φριτέζα Αέρος Izzy IZ-8225

Ισχύς: 2600W

Χωρητικότητα Κάδου: 10 lt

Αποσπώμενος Κάδος

Τεχνολογία Dual Zone

Ψηφιακή οθόνη αφής

Ρύθμιση Θερμοκρασίας: 80 – 200°C

8 προεπιλεγμένα προγράμματα

Τζάμι παρακολούθησης

Ψήνεσαι για φριτέζα αέρος; Για δες εδώ…

Rohnson R-2858 SmartChef XL 2 Soft Cooking Φριτέζα Αέρος - Review

Rohnson R-2858 SmartChef XL 2 Soft Cooking Φριτέζα Αέρος – Review

Φριτέζα Αέρος Teesa TSA8046 Review – Μαγείρεμα & Ψήσιμο Χωρίς Λάδι

Izzy IZ-8225 Φριτέζα Αέρος Review
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
Εξαρτήματα
Απόδοση
4.5Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)