Register
A password will be e-mailed to you.

Για σιδέρωμα χωρίς πολύ κόπο και σε λιγότερο χρόνο, είναι απαραίτητο ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα σιδερώματος, ώστε μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού να γίνει ευκολότερη.

Ένα από τα ισχυρότερα συστήματα σιδερώματος της αγοράς είναι το Stiroplus SP1090, μια από τις τελευταίες αφίξεις της εταιρίας, που εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά και την τιμή του.

Η εταιρία έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για μια Value for Money συσκευή, και στο review θα ανακαλύψουμε μαζί αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Πρώτη γνωριμία

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό που συναντάται στα περισσότερα συστήματα σιδερώματος με refill, στο Stiroplus SP1090 ξεχωρίζει το μεγάλο αποσπώμενο δοχείο νερού χωρητικότητας 1,8 λίτρων.

Στο σίδερο βρίσκεται ο διακόπτης ρύθμισης της θερμοκρασίας και ο μοχλός κλειδώματος στην βάση. Η Iceglide πλάκα είναι κεραμική και διαθέτει την απαραίτητη εγκοπή στο μπροστινό μέρος για κουμπιά.

Περιμετρικά υπάρχει ο αποθηκευτικός χώρος  των καλωδίων, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται ο φωτιζόμενος πίνακας ελέγχου με τα 2 πλήκτρα.

Όσον αφορά βάρος και μέγεθος, το SP 1090 είναι ελαφρύ και αρκετά compact, και δεν δυσκολεύει στην μεταφορά και την αποθήκευση.

Δοκιμή

Με συνολική ισχύ 3000 Watt και πίεση 7,8 bar το SP 1090 είναι έτοιμο για σιδέρωμα σε μόλις 2 λεπτά. Το χρησιμοποιήσαμε σε όλα τα είδη υφασμάτων, από πετσέτες και λινά, μέχρι βαμβακερά και κουρτίνες.

Η παροχή ατμού των 200 gr/λεπτό και η εντυπωσιακή βολή ατμού στα 500gr/λεπτό δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στο να σιδερώσουν αποτελεσματικά τα περισσότερα, εάν όχι όλα τα υφάσματα.

Tο SP1090 διαθέτει βασικές 3 επιλογές θερμοκρασίας στο σίδερο, με περαιτέρω ρύθμιση στις 360 μοίρες που γυρνάει το κουμπί. Αν και απουσιάζουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις υφασμάτων,  αυτό δεν παρουσίασε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο σιδέρωμα. Όπως και σε όλα τα ατμοσίδερα και συστήματα σιδερώματος, η επιλογές αυτές βοηθάνε στο πιο σωστό και αποτελεσματικό σιδέρωμα των υφασμάτων.

Η κεραμική πλάκα Iceglide 45 οπών γλιστρά με άνεση στα υφάσματα και ο σχεδιασμός της μύτης βοηθάει πολύ στα δύσκολα σημεία όπως κουμπιά και τσέπες.

Το μεγάλο δοχείο νερού έχει χωρητικότητας 1,8 λίτρων επιτρέπει το συνεχόμενο σιδέρωμα για περίπου 40 λεπτά, και με το σύστημα Refill, δηλαδή αναπλήρωση ανά πάσα στιγμή, η χρήση του είναι ακόμα ευκολότερη, καθώς μειώνεται η αναμονή αλλά και ο συνολικός χρόνος σιδερώματος. Το Stiroplus SP1090, όπως και τα περισσότερα συστήματα σιδερώματος στην αγορά, δεν απαιτεί απεσταγμένο νερό και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με νερό βρύσης.

Το σύστημα κλειδώματος του σίδερου στην βάση κάνει την αποθήκευση και μεταφορά πολύ εύκολη, όπως και ο χώρος αποθήκευσης των καλωδίων.

Φυσικά, το σύστημα διαθέτει αυτόματο καθαρισμό των αλάτων, με την απαραίτητη ειδοποίηση όταν αυτό είναι αναγκαίο και την βαλβίδα στο κάτω μέρος.

Σύστημα Σιδερώματος Stiropuls SP1090 - Σίδερο 7,8bar

Τελικές εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές, το Stiroplus SP1090 κερδίζει σε σχεδόν όλα τα σημεία. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με άλλα μοντέλα παρόμοιας τιμής και χαρακτηριστικών (και όχι μόνο), κάτι που το κάνει εξαιρετικά value for money για την αποτελεσματικότητα και την απόδοση του.

Με πολύ προσιτή τιμή για όλα όσα προσφέρει, τα περίπου 150 με 180€ θα πιάσουν σίγουρα τόπο και εσύ θα έχεις στην κατοχή σου έναν πανίσχυρο βοηθό στο σιδέρωμα.

Τι του λείπει; Κάποιες επιπλέον επιλογές υφασμάτων, αλλά δεν εμποδίζει σε τίποτα την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του.

Χαρακτηριστικά Stiroplus SP1090

 • Ισχύς: 3000 W
 • Πίεση αντλίας: 7,8 bar
 • Παροχή ατμού: 200 gr/min
 • Βολή ατμού: 500 gr/min
 • Υλικό πλάκας: Iceglide Ceramic
 • Χωρητικότητα δοχείου: 1,8 lt
 • Σύστημα Refill: Ναι
 • Αυτόματη απενεργοποίηση
 • Ένδειξη αφαίρεσης αλάτων
 • Κλείδωμα μεταφοράς

Δες τις τιμές και τα καταστήματα που θα βρεις το .

Και αν δεν ξέρεις ποιο σύστημα σιδερώματος σου ταιριάζει…

Με το σωστό σύστημα σιδερώματος ίσως γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή σου…

Περισσότερα Home Reviews

Hoover Telios Extra TX60PET

Russell Hobbs Chester 22000

AEG SB2900 Sports Blender - Review by Revyou.gr

AEG SB2900 Sports Blender.

Review: Σύστημα Σιδερώματος Stiroplus SP1090
Το σύστημα σιδερώματος SP190 της Stiroplus αποδεικνύει πως το οικονομικό δεν είναι και πάντα χαμηλότερων επιδόσεων.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Απόδοση
Εμπειρία Χρήσης
Χαρακτηριστικά
Θετικά:
 • Δύναμη και απόδοση
 • Compact μέγεθος
 • Τιμή
Αρνητικά:
 • Έλλειψη ρυθμίσεων υφασμάτων
4.6Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (8 Votes)