Register
A password will be e-mailed to you.

Ο ελληνικός καφές είναι σίγουρα ο πιο παρεξηγημένος, ειδικά από τους νεαρότερους σε ηλικία. Ίσως γιατί απαιτεί εξειδίκευση και “μεράκι” για να τον πετύχεις. Εκτός, εάν έχεις μια συσκευή σαν την αυτόματη μηχανή ελληνικού καφέ Beko BKK 2300, της οποίας το review διαβάζεις τώρα.

Πρώτη γνωριμία:

Η πρώτη γνωριμία θα είναι σύντομη, καθώς η Beko BKK 2300 αποτελείται από 3 κομμάτια. Την συσκευή, το ειδικό μπρίκι και το δοσομετρικό πλαστικό κουταλάκι.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, έχει μικρό και βολικό μέγεθος και ένα μόνο κουμπί λειτουργίας με φωτεινή ένδειξη. Με ύψος περίπου 24cm και πλάτος 18cm ούτε πιάνει χώρο και χωράει με άνεση σε κάθε κουζίνα. Το καλώδιο έχει μήκος 70 cm και ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι λίγο μακρύτερο.

Το μπρίκι διαθέτει επαγωγικό μεταλλικό πάτο ο οποίος εφαρμόζει στην ειδική υποδοχή της συσκευής και κλειδώνει εκεί μόλις το κουμπί λειτουργίας πατηθεί. Στο πάνω μέρος της υποδοχής υπάρχουν οι αισθητήρες για τον έλεγχο θερμοκρασίας και υπερχείλισης.

Η συσκευή λειτουργεί με τον πολύ απλό τρόπο: Βάζεις στο μπρίκι νερό, ζάχαρη και καφέ, το βάζεις στην υποδοχή, πατάς το κουμπί και την αφήνεις να κάνει την δουλειά της.

Δοκιμές

Εδώ και 4 μήνες χρησιμοποιώ καθημερινά την Beko BKK 2300 για τουλάχιστον 2 καφέδες την ημέρα. Και ενώ είχα ενδοιασμούς για το αποτέλεσμα σε σχέση με το μπρίκι και την ποιότητα, με διέψευσε από τον πρώτο καφέ. Εντάξει από τον 3ο ή 4ο, μέχρι να βρω ακριβώς την δοσολογία καφέ και ζάχαρης που ταιριάζει στα γούστα μου.

Η λέξη κλειδί στην παρασκευή του ελληνικού καφέ με την BKK 2300 είναι Σταθερότητα. Όπως και με όλες τις αυτόματες συσκευές έτσι και με αυτήν, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο όσο ακολουθείς τα ίδια βήματα.

Η παρασκευή διαρκεί περίπου 2μιση λεπτά για διπλό καφέ, λίγο λιγότερο δηλαδή απ’ ό,τι στο γκαζάκι. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα δεν είναι η ταχύτητα. Είναι η ευκολία. Ο κίνδυνος να χυθεί ο καφές δεν υπάρχει, καθώς το ψήσιμο σταματάει αυτόματα όταν η μηχανή θεωρήσει πως είναι έτοιμος. Επίσης, το ανακάτεμα είναι προαιρετικό και δεν βρήκα κάποια σημαντική διαφορά στον ανακατεμένο και μη ανακατεμένο καφέ.

Τελικές εντυπώσεις:

Παρόλο που δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό να πω, θα είμαι ειλικρινής με τα ερωτήματα που θα θέσω. Κάνει καλύτερο καφέ από το ψήσιμο χόβολη; Προφανώς και όχι, ούτε και με το μπρίκι το πετυχαίνεις αυτό. Κάνει καλύτερο καφέ από το μπρίκι; Εάν κάνεις καλό καφέ στο μπρίκι, όχι, αλλιώς ναι και με μεγάλη ευκολία. Και σίγουρα κάνει καλύτερο καφέ από τα ηλεκτρικά μπρίκια. Το πιο κοντινό σαν παράδειγμα είναι οι μηχανές εσπρέσσο με κάψουλα. Δεν θα έχεις τον ιδανικό εσπρέσσο, αλλά κερδίζεις από την ευκολία, την ταχύτητα και την συνοχή.

Η μηχανή ελληνικού καφέ Beko BKK 2300 κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 65-70€ και αν θεωρήσουμε το κόστος για την αγορά των φιαλών του προπανίου, από τον πρώτο χρόνο και έπειτα έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση. Δεν την θεωρώ ακριβή συσκευή, οπότε αν είσαι λάτρης του ελληνικού καφέ και θέλεις την απόλυτη ευκολία, από εμένα είναι ένα μεγάλο ναι.

Beko BKK 2300 Μηχανή Ελληνικού Καφέ Λουμίδης

Χαρακτηριστικά Beko BKK2300 – Λουμίδης

Ισχύς: 670W

Χωρητικότητα: 250ml

Ύψος: 23,7cm

Πλάτος: 17,9cm

Μήκος: 15,7cm

Μήκος καλωδίου: 70cm

Περισσότερα Reviews σπιτιού

AEG SB2900 Sports Blender - Review by Revyou.gr

AEG SB2900 Sports Blender

Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET Review

Ηλεκτρική Σκούπα Hoover Telios Extra TX60PET Review

Review: Μηχανή Ελληνικού Καφέ Beko BKK 2300 Λουμίδης
Καιρός να ξεχάσεις γκαζάκια και μπρίκια. Η αυτόματη μηχανή ελληνικού καφέ Beko BKK 2300 θα σου λύσει τα χέρια.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εξαρτήματα
4.4Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)