Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Κυκλωνική ηλεκτρική Σκούπα Hoover Reactiv
Δυνατή, οικονομική, με πολλά εξαρτήματα αλλά και λίγο ευαίσθητη, η Hoover Reactiv δεν θα σε απογοητεύσει.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Απόδοση καθαρισμού
Εξαρτήματα
Ευκολία χρήσης
4.0Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (15 Votes)

Το όνομα Hoover σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι σχεδόν συνώνυμο με τις ηλεκτρικές σκούπες και τις συσκευές καθαρισμού για πάνω από έναν αιώνα.

Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα δεκάδες μοντέλα της και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους καταναλωτές. Στην προσπάθεια της να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική, η Hoover κυκλοφόρησε αρκετά νέα μοντέλα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και προσιτές τιμές.

Ένα από αυτά ήταν η Hoover Reactiv RC81_RC25011, μια κυκλωνικής τεχνολογίας σκούπα η οποία έτυχε ιδιαίτερης προσοχής λόγω του χαμηλού της κόστους και την βαθμολογία Α σε όλες τις κατηγορίες.

Τα χαρακτηριστικά και η τιμή της είχαν εντυπωσιάσει και εμένα και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά της. Το παρακάτω review στηρίζεται στην προσωπική μου εμπειρία με την Hoover Reactiv τους τελευταίους 9 μήνες. Πάμε όμως να την γνωρίσετε και εσείς.

 Hoover Reactiv RC81_RC25011 κυκλωνική ηλεκτρική σκούπα

Περιεχόμενα συσκευασίας

Μαζί με την σκούπα και τον κάδο, στην συσκευασία περιλαμβάνονται:

  • Τηλεσκοπικό μεταλλικό κοντάρι
  • Πλαστικός σωλήνας
  • Τα πέλματα Carpet & Floor, Mini Turbo Pet, Parquet Extra και Carpet Optimax Noozle
  • 2 εξαρτήματα (ακροφύσιο για γωνίες και πέλμα για ταπετσαρίες) μαζί με το εξάρτημα τοποθέτησης τους στον σωλήνα
  • Ενσωματωμένη βούρτσα στο ρύγχος

Πρώτη γνωριμία

Ανοίγοντας το κουτί της συναντάμε την συσκευή η οποία έχει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό με όμορφο κόκκινο χρώμα και τον μεγάλο διαφανή κάδο. Στο πίσω μέρος διαθέτει 2 μεγάλες λαστιχένιες ρόδες και ένα μικρό ροδάκι μπροστά με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών για πιο άνετη κίνηση.

Το μεταλλικό τηλεσκοπικό κοντάρι είναι το σύνηθες που συναντάται στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο πλαστικός σωλήνας στην μία του άκρη κουμπώνει στην σκούπα και στην άλλη υπάρχει το κλασικό ρύγχος με την ενσωματωμένη όμως βούρτσα. Η σκούπα δεν διαθέτει δυνατότητα ελέγχου της αναρρόφησης, παρά μόνο έναν μικρό συρτό διακόπτη ελέγχου ροής αέρα στη λαβή.

Η Hoover Reactiv διαθέτει 4 διαφορετικά πέλματα για διαφορετικές χρήσεις και ανάγκες:

  • Πέλμα Carpet & Floor για όλα τα πατώματα
  • Πέλμα Mini Turbo Pet για τις τρίχες των κατοικίδιων
  • Πέλμα Parquet Extra με απαλό τρίχωμα για ευαίσθητα σκληρά δάπεδα, όπως ξύλινων και laminate
  • Πέλμα Carpet Optimax Noozle για τον καθαρισμό των χαλιών

Το υλικό κατασκευής των πελμάτων δεν θα λέγαμε πως είναι και το πιο ποιοτικό και θεωρούμε πως θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα. Βέβαια, με αυτά που προσφέρει η Reactiv σε αυτή την τιμή, η αύξηση της ποιότητας θα είχε και τις ανάλογες επιπτώσεις στο τελικό κόστος.

Εκτός από τα πέλματα, περιλαμβάνονται επιπλέον ακροφύσιο για γωνίες, μικρό πέλμα για ταπετσαρίες και την βάση στήριξης/ αποθήκευσης τους που κουμπώνει στον τηλεσκοπικό σωλήνα.

Κυκλωνική ηλεκτρική σκούπα Hoover Reactiv RC81_RC25011: Εξαρτήματα

Ο κάδος έχει χωρητικότητα 2 λίτρα και διαθέτει 3 κουμπιά, για την αφαίρεση του από την σκούπα, για το άδειασμα και για το άνοιγμα του. Μέσα υπάρχουν το αποσπώμενο και πλενόμενο φίλτρο σκόνης HEPA και το πλαστικό φίλτρο συγκράτησης μεγαλύτερων σωματιδίων.

Στο κάτω μέρος της σκούπας υπάρχει ακόμα ένα φίλτρο σκόνης το οποίο όπως και το φίλτρο HEPA, θα πρέπει να πλένονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διατηρείται καθαρός ο κινητήρας και να μην επηρεάζεται η απορροφητικότητα της σκούπας.

Η Hoover Reactiv διαθέτει βαθμολογία A σε όλες τις κατηγορίες, κάτι πολύ ενθαρρυντικό ως προς την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της στον καθαρισμό και τη χρήση.

Δοκιμή

Έπειτα από χρήση 9 μηνών, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η Hoover Reactiv τα καταφέρνει πολύ καλά στην καθαριότητα σε κάθε επιφάνεια. Η απορρόφηση είναι εξαιρετική και σπάνια θα αφήσει βρομιές και σκόνες με φυσιολογικά περάσματα.

Ο κάδος αδειάζει εύκολα με μόλις δύο κινήσεις και είναι έτοιμος για την επόμενη χρήση. Το φίλτρο HEPA του κάδου εφόσον πλένεται τακτικά, περίπου κάθε 5 κύκλους καθαρισμού σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων, δεν θα μειώσει την απόδοση της σκούπας. Το ίδιο δεν ισχύει όμως και για το δεύτερο φίλτρο στο εσωτερικό της σκούπας, το οποίο με την ίδια χρήση θα θέλει ένα ξέβγαλμα περίπου στις 30 κύκλους. Σε κάθε περίπτωση η σωστή συντήρηση των φίλτρων θα επιμηκύνει την ζωή και των ίδιων των φίλτρων αλλά και του κινητήρα, και θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα στον καθαρισμό του χώρου λόγω της μεγαλύτερης αναρρόφησης.

Το πέλμα Carpet & Floor έχει αρκετό ύψος ώστε να μαζεύει τις βρομιές χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Σε αυτό βοηθάνε και τρίχες που διαθέτει στο κάτω μέρος του και την διπλή του λειτουργία με το πάτημα του μοχλού για την εναλλαγή.

Για ιδιοκτήτες κατοικίδιων όπως εγώ, το Mini Turbo Pet εξαφανίζει τις τρίχες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από όλες τις επιφάνειες. Πολύ καλό αποτέλεσμα πετυχαίνει επίσης στον καθαρισμό του αυτοκινήτου σε υφασμάτινα καθίσματα και σε χαλάκια. Απαιτείται ένα απλό καθάρισμα του εσωτερικού του μετά από μερικές χρήσεις, καθώς τυλίγονται μερικές μακρύτερες τρίχες γύρω από τον άξονα του.

Όσον αφορά το Carpet Optimax Noozle, αν και καθαρίζει ικανοποιητικά τα χαλιά με το πλατύ του άνοιγμα, η έλλειψη ρύθμιση αναρρόφησης ταλαιπωρεί λίγο στα μικρότερα και πιο ελαφριά χαλάκια, καθώς θα πρέπει να πατηθούν με το πόδι ώστε να μην σηκωθούν μαζί με το πέλμα.

Τέλος, το πέλμα Parquet Extra για τα παρκέ και άλλα ξύλινα πατώματα, με τις μαλακές του τρίχες προστατεύει όσο πρέπει την επιφάνεια χωρίς ανησυχία φθορών. Παρόλα αυτά, το πέλμα Carpet & Floor μπορεί να το αντικαταστήσει χωρίς κάποιο πρόβλημα, καθώς και αυτό είναι ασφαλές για τα πλείστα ξύλινα και ευαίσθητα δάπεδα.

Κυκλωνική ηλεκτρική σκούπα Hoover Reactiv RC81_RC25011: Τύποι πατώματος

Η κίνηση της στον χώρο αν και όχι κάτι εντυπωσιακό, δεν δημιουργεί κάποια δυσκολία. Οι λαστιχένιες ρόδες προστατεύουν τις επιφάνειες και η μικρή ρόδα επιτρέπει την όποια μεγαλύτερη ευελιξία. Το εκάστοτε πέλμα κουμπώνει πάνω στο σώμα της σκούπας ώστε η αποθήκευση να γίνεται εύκολα σε θέση στάθμευσης.

Τελικές εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές, η Hoover Reactiv είναι μια ελκυστική επιλογή ηλεκτρικής σκούπας δεδομένου του κόστους, των χαρακτηριστικών και των εξαρτημάτων της. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση καθαρισμού του σπιτιού και όχι μόνο, με μειωμένη κατανάλωση, πολύ καλή απορροφητικότητα και αρκετά μικρό επίπεδο θορύβου. Με τιμή περίπου 130-140€ στέκεται πολύ δυνατά απέναντι στον ανταγωνισμό και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη στην έρευνα αγοράς.

Η κυκλωνική τεχνολογία και ο κάδος εξαφανίζουν την ανάγκη αλλά και τα επιπλέον έξοδα από την αλλαγή σακούλας, κάτι που την κάνει ακόμα πιο οικονομική στη χρήση. Το πέλμα Mini Turbo Pet αφαιρεί αποτελεσματικά τις τρίχες από χαλιά, καναπέδες και σκεπάσματα και θα κάνει εύκολη την ζωή κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου.

Βέβαια, και σαν μεγαλύτερο μειονέκτημα, δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε με την απόφαση της εταιρίας να χρησιμοποιήσει τα κάπως φτηνά υλικά στα πέλματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές φθορές και ανάγκη αντικατάστασης τους. Από μια σύντομη έρευνα διαπίστωσα πως αυτό έχει συμβεί σε αρκετούς χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ένα ακόμα (ίσως και αδιάφορο) μειονέκτημα είναι το ελάχιστα κοντύτερο καλώδιο ρεύματος. Τα 8 μέτρα ακτίνας δράσης σίγουρα δεν είναι λίγα, αλλά τα 1-2 μέτρα μακρύτερο καλώδιο θα έκανε μεγάλη διαφορά στην συχνότητα και την ανάγκη αλλαγής πρίζας, ειδικά σε μικρότερα διαμερίσματα.

Χαρακτηριστικά Hoover Reactiv

Ισχύς: 800 W

Ενεργειακή Απόδοση: A

Απόδοση καθαρισμού σε σκληρό δάπεδο και χαλί: A

Απόδοση καθαρισμού σε χαλί: A

Επανεκπομπή σκόνης: A

Επίπεδο θορύβου: 78 dB

Ενεργειακή κατανάλωση: 28 kWh/ έτος

Χωρητικότητα κάδου: 2 lt

Ακτίνα κάλυψης: 8 m

Φίλτρο: HEPA Πλενόμενο

Ευχαριστούμε πολύ τον γάτο Σίμπα για την υπομονή του (12 δευτερόλεπτα) κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Διάβασε και αυτό…

Μάθε ποιος τύπος ηλεκτρικής σκούπας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις!