Register
A password will be e-mailed to you.

Παρόλο που η παρασκευή espresso στο σπίτι φαντάζει κάτι δύσκολο, η αλήθεια είναι πως μπορείς να φτιάξεις τον αγαπημένο σου καφέ στο σπίτι σου, σχετικά εύκολα.

Στα χέρια μου ήρθε λοιπόν μια πανέμορφη μηχανή espresso, η Dosette D2302. Χωρίς να είναι (ακόμα) ένα πολύ γνωστό brand name σε μικρές οικιακές συσκευές, η Dosette εισάγεται εδώ και 3 χρόνια από το e-shop Buldoza.gr, και από’ τι μας λένε, πάνε εξαιρετικά, με πολλούς ευχαριστημένους καταναλωτές.

Έχοντας χρησιμοποιήσει παλαιότερα και άλλες συσκευές της Dosette, ήθελα να δοκιμάσω και την συγκεκριμένη νέα προσθήκη της σειράς. Μαζί με την D2302 και για τις ανάγκες κοπής των κόκκων, μου παραχώρησαν και μύλο καφέ Dosette D2601.

Τεστάραμε την μηχανή espresso Dosette D2302, ήπιαμε πολλούς espresso, cappuccino και freddo και η τελική ετυμηγορία βρίσκεται μέσα στο review μας.

Πρώτη γνωριμία

Με inox περίβλημα και στιβαρή κατασκευή, η Dosette D2302 είναι μια πολύ όμορφη, λιτή και μοντέρνα συσκευή.

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ο πίνακας ελέγχου. Με τα δύο πλήκτρα γίνεται η επιλογή ανάμεσα σε εκχύλιση καφέ και παρασκευή αφρογάλακτος, ενώ με τον κεντρικό διακόπτη ξεκινάει και η αντίστοιχη λειτουργία. Στο πλάι βρίσκεται τοποθετημένο το πλήκτρο On/ Off.

Το μεταλλικό ακροφύσιο για παρασκευή αφρογάλακτος βρίσκεται στην κλασική θέση δίπλα στην υποδοχή του group, ενώ στο πάνω μέρος της συσκευής, ο χώρος αποθήκευσης των φλιτζανιών λειτουργεί και ως βάση προθέρμανσης, για καλύτερη θερμοκρασία του φλιτζανιού πριν την εκχύλιση του καφέ.

Το διαφανές δοχείο νερού είναι μεγάλο, με χωρητικότητα 1,25lt και είναι αφαιρούμενο, όπως επίσης και η βάση στράγγισης, για πιο εύκολο καθάρισμα.

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα πλαστικό κουτάλι δοσομετρητής με tamper και οι οδηγίες χρήσης.

Δοκιμή

Διαθέτοντας μόνο καλάθι για διπλή δόση καφέ και ταυτόχρονη εκχύλιση σε 2 φλιτζάνια, ακολουθήσαμε αυτή την κατεύθυνση παρασκευής.

Η Dosette D2302 είναι έτοιμη προς χρήση σε 2 περίπου λεπτά, όπου και ο μπλε LED φωτισμός σταματάει να αναβοσβήνει.

Οι δοκιμές έγιναν με κόκκους καφέ οι οποίοι αλέστηκαν στον D2601, αλλά και με αλεσμένο καφέ, κάτι που οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν εν απουσία ενός μύλου.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, οι δοκιμές ήταν καφές espresso, cappuccino και freddo espresso.

Με αρκετή χρήση λοιπόν και διαφορετικά είδη καφέ, το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο, με την γεύση να παραμένει σωστή και ισορροπημένη, και το άρωμα και την κρέμα να ικανοποιούν.

Όσον αφορά την παρασκευή αφρογάλακτος, η Dosette D2302 κάνει ικανοποιητικά τη δουλειά της, με την πίεση και την θερμοκρασία του ατμού να κυμαίνονται σε σωστά επίπεδα. Απαιτείται βέβαια η εξοικείωση και η εξάσκηση για το σωστό αποτέλεσμα, όπως και με κάθε ημιαυτόματη μηχανή espresso που διαθέτει ακροφύσιο ατμού.

Η βάση προθέρμανσης θερμαίνει ελαφρώς τα φλιτζάνια και τα προετοιμάζει ώστε να υποδεχτούν τον φρέσκο espresso ή cappuccino.

Η μεταλλική βάση στράγγισης αφαιρείται εύκολα ώστε να καθαριστεί, ενώ το καλαθάκι δεν κουμπώνει στο group, και για αυτό υπάρχει μοχλός ο οποίος το κρατάει για πιο άνετο άδειασμα. Το νερό που παραμένει στο καλαθάκι του καφέ μετά την παρασκευή είναι σε αναμενόμενα επίπεδα.

Και για να μην αφήσω παραπονεμένο τον μύλο καφέ Dosette D2601, να πω πως εκτός από σωστή κοπή των κόκκων καφέ, ακολουθεί το όμορφο και λιτό design της μηχανής, και ταιριάζει απόλυτα δίπλα της.

Τελικές Εντυπώσεις

Αν και λίγο ακριβότερη από άλλες πιο επώνυμες μηχανές espresso, η Dosette D2302 εκτός από καλό και σωστό καφέ, είναι πανέμορφη και design-άτη. Το κόστος των 119€ την κατατάσσει ανάμεσα στις σχετικά οικονομικές μηχανές espresso για όσα προσφέρει.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά στο ίδιο κόστος, αλλά σίγουρα κερδίζει πόντους και λόγω εμφάνισης. Η τιμή της βέβαια δεν είναι σταθερή, καθώς πέφτει συχνά “θύμα” εκπτώσεων και προσφορών.

Τι της λείπει; Ένα επιπλέον καλαθάκι για μονή δόση και ρυθμιζόμενη ροή ατμού, εντελώς προαιρετικά και τα δύο κατά τη γνώμη μου για όποιον αναζητεί μια απλή, καλή και οικονομική μηχανή espresso.

Dosette D2302 μηχανή espresso - Freddo espresso

Χαρακτηριστικά Dosette D2302

Ισχύς: 1050 W

Πίεση αντλίας: 15 bar

Δοχείο νερού: 1,25 lt

Μεταλλικό ακροφύσιο για αφρόγαλα

Επιφάνεια προθέρμανσης φλιτζανιών

Ανοξείδωτο group

Διάβασε και αυτό…

Οδηγός αγοράς ημιαυτόματες μηχανές espresso

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις ημιαυτόματες μηχανές espresso

Θέλεις περισσότερα reviews συσκευών;

AEG SB2900 Sports Blender - Review by Revyou.gr

AEG SB2900 Sports Blender

Ήπιαμε πολύ μα πολύ καφέ, μείναμε ξάγρυπνοι, την δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε το review για την μηχανή espresso Rohnson R-975 Latteria!

Rohnson R-975 Latteria

Review: Μηχανή Espresso Dosette D2302
Σωστός καφές και πανέμορφη εμφάνιση, η Dosette D2302 εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
4.3Overall Score
Reader Rating: (6 Votes)