Register
A password will be e-mailed to you.

Η παρασκευή χυμού δεν περιορίζεται μόνο σε περιόδους άσκησης, δίαιτας ή συγκεκριμένης διατροφής.

Αποτελεί μια υγιεινή επιλογή ροφήματος για κάθε ηλικία, ώστε να λαμβάνονται ευκολότερα οι βιταμίνες και ότι άλλο έχουν να προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά σε σχέση με την απευθείας κατανάλωση τους. Σε αυτό το review θα δοκιμάσουμε τον Izzy Vita+ My-624, έναν φυγοκεντρικό αποχυμωτή.

Ο αποχυμωτής MY-624 διατίθεται και σε κόκκινο χρώμα, μέρος της πολύ δημοφιλούς σειράς της Izzy, την Spicy Red.

Το review μας για τον αποχυμωτή Izzy Vita+ MY-624

Περιεχόμενα συσκευασίας

Στη συσκευασία βρίσκουμε:

 • Κυρίως σώμα με το μοτέρ
 • Δοχείο συλλογής πολτού
 • Βάση με το βρυσάκι
 • Ανοξείδωτο φίλτρο
 • Διαφανές καπάκι
 • Πιεστήρας
 • Δοχείο συλλογής χυμού
 • Οδηγίες χρήσης

Αποχυμωτής Izzy Vita+ MY-624: Εξαρτήματα

Πρώτη γνωριμία

Παίρνοντας στα χέρια τον Izzy Vita+ MY-624 καταλαβαίνουμε από το βάρος πως διαθέτει έναν δυνατό και ισχυρό μοτέρ (600Watt). Διαθέτει δύο ταχύτητες λειτουργίας, μια για μαλακά υλικά και μια για πιο σκληρά.

Η εμφάνιση του σε μαύρο πλαστικό και inox χρώμα είναι κομψή, με το μέγεθος του να φαίνεται βολικό για καθημερινή χρήση αλλά και αποθήκευση.

Τα εξαρτήματα κουμπώνουν και αφαιρούνται με ευκολία από το σώμα, και η συσκευή δεν λειτουργεί εάν όλα δεν είναι σωστά ασφαλισμένα. Το στόμιο τροφοδοσίας έχει διάμετρο 65mm, που αν και όχι η μεγαλύτερη, είναι ικανοποιητική και γενικά αρκετά συνηθισμένη στους αποχυμωτές του ίδιου τύπου.

Το δοχείο συλλογής πολτού είναι μεγάλο με χωρητικότητα 1.2lt, ενώ το δοχείο συλλογής χυμού χωράει έως 450ml φρέσκοστυμμένο χυμό και διαθέτει διαχωριστή του αφρού.

Το καλώδιο είναι αρκετά μακρύ με μήκος 1.2m, κάτι που σίγουρα βοηθάει στην πιο άνετη χρήση και τοποθέτηση σε διάφορα σημεία του πάγκου και της κουζίνας.

Δοκιμή

Μετά από χρήση με αρκετά κιλά φρούτων και λαχανικών και παραγωγή πολλών λίτρων χυμού, ο αποχυμωτής Izzy Vita+ MY-624 δεν δυσκολεύτηκε με κάποιο υλικό.

Ο πολτός ήταν αρκετά στεγνός στα αναμενόμενα πλαίσια και ο χυμός που παράγει ικανοποιητικότατος. Αφρός υπήρξε όπως και αυτό ήταν αναμενόμενο, κάτι στο οποίο βοηθάει ο διαχωριστής στο δοχείο συλλογής χυμού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήσαμε και ένα κουταλάκι να αφαιρέσουμε τον αφρό όταν ήταν περισσότερος από όσο έπρεπε.

Κόψαμε τα φρούτα και τα λαχανικά στο μέγεθος που προστάζουν τα 65mm του στομίου τροφοδοσίας, όταν αυτό ήταν αναγκαίο.

Η αφαίρεση του δοχείου πολτού δεν είναι όσο άνετη θα θέλαμε, καθώς πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα εξαρτήματα. Βέβαια, για να φτάσουμε στο σημείο να χρειαστεί να το αδειάσουμε, είχαμε φτιάξει περισσότερο από αρκετό χυμό, συνεπώς θα το αφαιρούσαμε όλα τα εξαρτήματα για να πλυθούν.

Το περιστρεφόμενο Anti-Drip βρυσάκι βοηθάει πολύ στην αποφυγή σταξίματος του χυμού και στην αλλαγή δοχείου συλλογής σε περίπτωση παραγωγής αρκετής ποσότητας χυμού.

Καθώς έχει ύψος μόλις 30cm, είναι βολικό για χρήση και κάτω από τους πάγκους. Παρόλα αυτά, πρέπει να υπολογιστούν άλλα 20-30cm για την τροφοδότηση μακρόστενων υλικών και την χρήση του πιεστήρα.

Τα εξαρτήματα, εκτός από το ανοξείδωτο φίλτρο, πλένονται και στο πλυντήριο των πιάτων, αν και ο κατασκευαστής συνιστά το πλύσιμο στο χέρι.

Αποχυμωτής Izzy Vita+ MY-624: Χυμοί

Τελικές Εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές, ο αποχυμωτής Izzy Vita+ MY-624 είναι μια αξιόπιστη συσκευή παραγωγής χυμού.  Η τιμή και η ποιότητα του ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που είχαμε από την συγκεκριμένη εταιρία και μας άφησε ευχαριστημένους.

Με κόστος περίπου 45 ευρώ, και πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι ένας αξιόλογος αποχυμωτής που εύκολα βρίσκει μια θέση στον πάγκο της κουζίνας και θα σε βοηθήσει να πίνεις περισσότερο χυμό. Και όπως αναφέραμε και στην αρχή του review μας, διατίθεται και σε κόκκινο χρώμα, σε περίπτωση που θα ήθελες κάτι πιο χρωματιστό.

Τι θα θέλαμε; Λίγο ευκολότερη αφαίρεση του δοχείου πολτού, χωρίς αυτό να αποτελεί κάποιον αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά του συγκεκριμένου αποχυμωτή.

Χαρακτηριστικά Izzy Vita+ My-624

 • Ισχύς: 600 W
 • Ταχύτητες λειτουργίας: 2
 • Στόμιο τροφοδοσίας: 65mm
 • Ανοξείδωτο φίλτρο και λεπίδες κοπής
 • Χωρητικότητα δοχείου συλλογής: 1,2 lt
 • Χωρητικότητα δοχείου χυμού: 450 ml
 • Σύστημα Anti-Drip
 • Καλώδιο ρεύματος: 1,2 m

Διάβασε και αυτά…

Οι διαφορές του αποχυμωτή αργής σύνθλιψης από τον φυγοκεντρικό

Μάθε ποιος τύπος αποχυμωτή ταιριάζει στις ανάγκες σου

Το review για τον Cold press αποχυμωτή της Rohnson, τον R-459!

Review: Αποχυμωτής Izzy Vita+ MY-624
Γρήγορος και ποιοτικός, ο αποχυμωτής Vita+ της Izzy θα σε αφήσει ευχαριστημένο και γεμάτο βιταμίνες.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Απόδοση
Ευκολία Χρήσης
Καθαρισμός
4.2Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (11 Votes)