Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Ατμομάγειρας Russell Hobbs 19270 Cook@Home
Ο ατμομάγειρας Russell Hobbs 19270 μαγειρεύει γρήγορα, εύκολα και υγιεινά. Δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο να μην μπει και στη δική σου κουζίνα.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Ευκολία Χρήσης
Εξαρτήματα
4.4Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (13 Votes)

Ο ατμομάγειρας δεν αποτελεί μια συσκευή μαγειρέματος μόνο για περιόδους δίαιτας ή συγκεκριμένης διατροφής. Προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος, υγιεινό, χωρίς λάδι και μόνο με την δύναμη του ατμού.

Η χρήση του είναι ιδανική για όλο τον χρόνο και τα πλεονεκτήματα του έναντι άλλων συσκευών είναι πολλά.

Για το παρόν review, δοκιμάσαμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ατμομάγειρες της αγοράς, τον Russell Hobbs 19270 Cook@Home, μαγειρέψαμε, πειραματιστήκαμε, φάγαμε και τα λέμε όλα αναλυτικά.

Ατμομάγειρας Russell Hobbs 19270 Cook@Home - Review

Περιεχόμενα συσκευασίας

Μαζί με την συσκευή, στην συσκευασία περιλαμβάνονται:

  • 3 πλαστικά δοχεία μαγειρέματος
  • 1 πλαστικό δοχείο για ρύζι
  • Καπάκι

Πρώτη γνωριμία

Η βάση του ατμομάγειρα Russell Hobbs 19270 είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, με το λογότυπο της εταιρίας τυπωμένο στην δεξιά πλευρά. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει η διαφανής ένδειξη της στάθμης του νερού, ενώ στο κέντρο βρίσκεται ο χρονοδιακόπτης 60 λεπτών.

Ατμομάγειρας Russell Hobbs 19270 Cook@Home - Review: Ενδείξεις λειτουργίας

Τα δοχεία είναι πλαστικά και όπως αναφέρει η Russell Hobbs, είναι BPA Free, δηλαδή είναι κατασκευασμένα δίχως δισφαινόλη Α (BPA), μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό πλαστικό. Αυτό τα κάνει περισσότερο ασφαλή για χρήση με τρόφιμα.

Υπάρχουν 3 δοχεία, χωρητικότητας 3 λίτρων το καθένα, αριθμημένα για την σωστή και πιο εύκολη τοποθέτηση τους. Με την σωστή αρίθμηση στοιβάζονται για το μαγείρεμα, ενώ με την αντίστροφη μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο για ευκολία στην αποθήκευση. Επιπλέον, υπάρχει και το δοχείο για το μαγείρεμα του ρυζιού, χωρητικότητας 1 λίτρου.

Τα υλικά κατασκευής είναι ποιοτικά και φαίνονται ανθεκτικά στον χρόνο και στην χρήση.

Ο ατμομάγειρας έχει μέτριο μέγεθος και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αποθήκευση. Παρόλα αυτά, κατά τη χρήση και με τα 3 δοχεία θα πρέπει να υπολογιστεί ο απαραίτητος χώρος σε ύψος.

Στο κάτω μέρος της βάσης υπάρχει χώρος για τύλιγμα του καλωδίου ρεύματος.

Δοκιμές

Για τις δοκιμές του ατμομάγειρα Russell Hobbs 19270, μαγειρέψαμε στον ατμό διάφορα υλικά, σύμφωνα με τους χρόνους και τις οδηγίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο. Χρειάστηκαν (λίγες) προσπάθειες για να πετύχουμε ακριβώς το σωστό αποτέλεσμα, καθώς οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και το τελικό αποτέλεσμα μαγειρέματος εξαρτάται από τα υλικά, το μέγεθος και την κοπή τους.

Δοκιμάσαμε διάφορα είδη λαχανικών όπως μπρόκολο, καρότα, πατάτες, κολοκύθια και καλαμπόκι. Σε κρέας μαγειρέψαμε μαριναρισμένο σολομό και στήθος κοτόπουλο. Επιπλέον, χρησιμοποιήσαμε το ειδικό δοχείο για να φτιάξουμε ρύζι.

Η χωρητικότητα του δοχείου νερού (1,2lt) επιτρέπει τη χρήση για τουλάχιστον 40 λεπτά, χρόνος ο οποίος είναι υπεραρκετός για το μαγείρεμα κάθε υλικού. Η πλήρωση του νερού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο ο ατμομάγειρας βρίσκεται σε λειτουργία.

Τα υλικά και οι τροφές πρέπει να τοποθετούνται αραιά και σε μια στρώση μέσα στα καλάθια, για να επιτρέπεται η διέλευση και η καλύτερη κυκλοφορία του ατμού. Επιπλέον, η σωστή κοπή των υλικών σε μικρά και ίσα κομμάτια βοηθάει στο πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, οι τροφές που απαιτούν μεγαλύτερους χρόνους μαγειρέματος πρέπει να τοποθετούνται σε χαμηλότερα καλάθια ατμού, ενώ οι τροφές που απαιτούν ελαφρύ μαγείρεμα στον ατμό ή μικρότερους χρόνους μαγειρέματος πρέπει να τοποθετούνται σε υψηλότερα καλάθια.

Τα δοχεία, το καπάκι και η ο δίσκος συλλογής υγρών πλένονται με ασφάλεια στο πλυντήριο των πιάτων, ενώ ο ατμομάγειρας μπορεί να καθαριστεί από τα άλατα με την χρήση διαλύματος αφαλάτωσης.

Να αναφέρουμε πως η χρήση του ατμομάγειρα απαιτεί τα υλικά αρκετά ψιλοκομμένα, κάτι που μπορεί να είναι κάπως κουραστικό και χρονοβόρο, σε σχέση π.χ. με το απλό βράσιμο.

Τελικές Εντυπώσεις

Ομολογούμε πως το τελικό αποτέλεσμα που μας προσέφερε ο ατμομάγειρας Russell Hobbs 19270 Cook@Home δεν μας άφησε αδιάφορους, καθώς τα υλικά μαγειρεύονται εξαιρετικά και δεν υστερούν σε τίποτα στη γεύση. Προφανώς το μαγείρεμα στον ατμό αποτελεί μια πιο υγιεινή λύση σε σχέση με το τηγάνισμα, οπότε και δεν περιμέναμε τις πλούσιες (και λιπαρές) γεύσεις.

Με τιμή αγοράς κάτω των 45€, αποτελεί μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική συσκευή για το μαγείρεμα που θα αγαπηθεί και μπορεί εύκολα χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά.

Τι θα θέλαμε: Λίγο μακρύτερο καλώδιο ρεύματος, μεγαλύτερο δοχείο ρυζιού και κάποιο επιπλέον δοχείο αυγών.

Χαρακτηριστικά Russell Hobbs 19270

  • Ισχύς: 800 W
  • Χωρητικότητα δοχείων: 3 lt (Σύνολο 9 lt)
  • Χωρητικότητα δοχείου ρυζιού: 1 lt
  • Χρονοδιακόπτης 60 λεπτών με ηχητική ειδοποίηση
  • Δοχείο συλλογής νερού
  • Ένδειξη πληρότητας νερού