Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Σαντουιτσιέρα/ Τοστιέρα Pyrex SB-240
Μια συσκευή που ψήνει από τοστ και σάντουιτς μέχρι μπριζόλες και μπιφτέκια; Αυτή είναι η Pyrex SB-240 και την απολαύσαμε στο μέγιστο!
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Ευκολία Χρήσης
Απόδοση
4.3Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (3 Votes)

Από το πιο εξοπλισμένη κουζίνα έως κάποιο φοιτητικό σπίτι, η τοστίερα είναι αναμφίβολα μια συσκευή που συναντάται σε κάθε είδους νοικοκυριό.

Το τοστ και το ψημένο σάντουιτς είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ κάποια τέτοια συσκευή που ταυτόχρονα μπορεί να ψήσει και αρκετά κρέατα ώστε να επεκταθεί και η χρήση της είναι βεβαίως επιθυμητή σε κάθε σπίτι.

Πριν από μερικούς μήνες, η γνώστη σε όλους Pyrex, κυκλοφόρησε την δικιά της σειρά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών για το μαγείρεμα και την προετοιμασία. Σε αυτό το review, θα γνωρίσουμε την Τοστιέρα/ Σαντουιτσιέρα Pyrex SB-240.

Μια συσκευή που ψήνει από τοστ και σάντουιτς μέχρι μπριζόλες και μπιφτέκια; Αυτή είναι η Pyrex SB-240

Πρώτη γνωριμία

Παίρνοντας στα χέρια την Pyrex SB-240, μας καλωσορίζει η ανοξείδωτη inox επιφάνεια και η μεγάλη αντιθερμική λαβή. Επάνω υπάρχει η φωτεινή ένδειξη λειτουργίας/ ετοιμότητας, το λογότυπο της Pyrex και 3 τυπωμένα σχέδια σχετικά με το τι δύναται η συσκευή να ψήσει.

Οι αντικολλητικές πλάκες έχουν μεγάλη επιφάνεια, 28 x 23cm, και όσο αν θα το επιθυμούσαμε, δεν είναι αποσπώμενες. Βέβαια, δεν είναι πολλές οι σαντουιτσιέρες/ τοστιέρες αυτού του μεγέθους που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, συνεπώς δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν κάποιο μειονέκτημα.

Η πάνω πλάκα δεν ρυθμίζεται καθ’ ύψος, αλλά περιστρέφεται ελαφρώς ώστε να φιλοξενήσει και να καλύψει όσο καλύτερα μπορεί αυτό που βρίσκεται από κάτω της.

Στην δεξιά πλευρά της λαβής υπάρχει η ασφάλεια κλειδώματος για την αποθήκευση. Το καλώδιο ρεύματος έχει μήκος 70 cm.

Δοκιμή

Για να δοκιμάσουμε τις ικανότητες της Pyrex SB-240 οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν κάναμε και πάρα πολλά. Εμείς βάζαμε τα υλικά μας και αυτή τα έψηνε, και ήταν ίσως ένα από τα πιο απολαυστικά review που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά, χρησιμοποιήσαμε πολλά διαφορετικά είδη ψωμιού, λαχανικών και κρεάτων, ώστε να βρούμε ποια είναι τα κατάλληλα και τι όντως μπορεί αυτή η συσκευή να πετύχει.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ψήσαμε τοστ, σάντουιτς, χοιρινές μπριζόλες (λαιμό και κανονικές), φιλέτο μοσχάρι κόντρα, μπιφτέκια, λουκάνικα (χωριάτικα και τύπου Φρανκφούρτης), διάφορα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα, κολοκυθάκια) και φιλέτο ψαριού. Η επιφάνεια της πλάκας είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει έως 4 τοστ, 2 μεσαίες μπριζόλες και 2 στήθη κοτόπουλο.

Ο χρόνος που απαιτείται για να είναι έτοιμη προς χρήση είναι μόλις 2 λεπτά, με κλειστές τις πλάκες, αρκετά γρήγορα δηλαδή και χωρίς αναμονές. Όταν η ενδεικτική λυχνία στο πάνω μέρος σβήσει, μας ειδοποιεί πως τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε το ψήσιμο.

Καθώς η SB-240 είναι τοστιέρα/ σαντουιτσιέρα και όχι γκριλιέρα/ ψηστιέρα, η ρύθμιση της θερμοκρασίας με την παρουσία ενός θερμοστάτη, αν και επιθυμητή, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι και αναγκαία. Η συσκευή πετυχαίνει την σωστή θερμοκρασία στις πλάκες για την χρήση την οποία είναι προορισμένη να έχει, και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα με άψητα ή παραψημένα υλικά (σε φυσιολογικά πάχη κρεάτων).

Ο κατασκευαστής μας προτείνει το μέγιστο πάχος των κρεάτων να είναι έως 3cm, και έπειτα από τις δοκιμές μας επιβεβαιώσαμε πως όντως είναι το ιδανικό πάχος για την συγκεκριμένη συσκευή. Παρότι οι χρόνοι ψησίματος που αναφέρονται στις οδηγίες χρήσεις δεν ανταποκρίθηκαν ακριβώς στις δοκιμές μας, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από το είδος κρέατος, το πάχος, το μαρινάρισμα και τις προτιμήσεις του χρήστη.

Ενδεικτικά, κάποιοι από τους χρόνους που χρειάστηκε ήταν:

 • Τοστ: 2 λεπτά (για πολύ τραγανά)
 • Σάντουιτς: 3 λεπτά (με χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού)
 • Μπριζόλα χοιρινή λαιμό πάχους 3cm: 20-25 λεπτά
 • Στήθος κοτόπουλο κομμένο στη μέση: 20 λεπτά

Οι αντικολλητικές πλάκες καθαρίζονται με αρκετή ευκολία, χωρίς σχεδόν τίποτα να κολλάει πάνω τους, με ένα νωπό πανί ή χαρτί κουζίνας να αρκεί για να είναι έτοιμη προς χρήση για το επόμενο ψήσιμο και υλικό. Το ύψος της κάτω πλάκας συγκρατεί τυχόν λίπη και λιωμένα υλικά στο εσωτερικό της, ώστε να αποφεύγεται το αχρείαστο καθάρισμα της επιφάνειας στην οποία είναι τοποθετημένη η συσκευή.

Η SB-240 δεν διαθέτει διακόπτη On/ Off, συνεπώς θα πρέπει να αφαιρείται από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Τελικές εντυπώσεις

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως η SB-240 δεν είναι ψηστιέρα/ γκριλιέρα. Είναι συσκευή για ψήσιμο τοστ, σάντουιτς και panini, η οποία όμως έχει την δυνατότητα, και το κάνει και πολύ καλά, να ψήνει και κάποια κρέατα.

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, η Pyrex SB-240 καταφέρνει έστω και χωρίς θερμοστάτη να ψήνει σωστά και ομοιόμορφα τα υλικά, είτε πρόκειται για ψωμί είτε κρέας και λαχανικά.

Με τιμή κάτω από 40€ και συνδυασμό τοστιέρας και ελαφριάς χρήσης ψηστιέρας, η Pyrex μας παρουσίασε μια εξαιρετική συσκευή για καθημερινή χρήση, από το πρωινό γεύμα έως το βραδινό. Και εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την χρήση και τις δυνατότητες της.

Τι θα θέλαμε; Σίγουρα λίγο μακρύτερο καλώδιο ρεύματος για μέγιστη ευελιξία ανάλογα την κάθε κουζίνα.

Χαρακτηριστικά Pyrex SB-240

 • Ισχύς: 1950 W
 • Αντικολλητικές πλάκες: Ναι
 • Διαστάσεις πλάκας: 28 x 23 cm
 • Χώρος για μέχρι 4 τοστ
 • Ρυθμιζόμενο ύψος
 • Κλείδωμα αποθήκευσης
 • Μήκος καλωδίου: 70cm

Ευχαριστούμε την εταιρία Μπενρουμπή, επίσημου εισαγωγέα της Izzy, για την παραχώρηση του προϊόντος.