Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Κουζινομηχανή Pyrex SB-1000 Gold
Η Pyrex SB-1000 κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται και περιμένεις από μια κουζινομηχανή αυτής της τάξης.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Απόδοση
Ευκολία Χρήσης
Εξαρτήματα
4.3Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (26 Votes)

Η ευελιξία και η χρησιμότητα μιας κουζινομηχανής σε ένα νοικοκυριό δεν χωράει αμφισβήτηση, καθώς οι επιλογές και οι χρήσεις της είναι πάρα πολλές.

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η Pyrex πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε και μια σειρά ηλεκτρικών συσκευών για τη κουζίνα. Μία από αυτές θα είναι το αντικείμενο αυτού του review, η κουζινομηχανή Pyrex SB-1000 Gold.

Μικρή και βολική για καθημερινή ή έστω συχνότερη χρήση, θέλουμε να δούμε εάν μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί κάποιες άλλες πιο ογκώδεις και δύσχρηστες κουζινομηχανές.

Πρώτη γνωριμία

Σε όμορφο και διακριτικό χρυσό χρώμα, όπως υποδηλώνει άλλωστε και το όνομα της, η Pyrex SB-1000 είναι μια σχετικά μικρή και ελαφριά κουζινομηχανή, με βάρος 4 κιλά και compact διαστάσεις.

Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας πλαστικό, ενώ μαζί περιλαμβάνονται ο κάδος, τα 3 εξαρτήματα ανάμιξης και το προστατευτικό καπάκι. Το καλώδιο ρεύματος είναι αρκετά μακρύ έχει μήκος 1,2m, ενώ στη βάση της υπάρχουν οι βεντούζες για την απαραίτητη σταθερότητα κατά τη χρήση.

Pyrex SB-1000 Gold - Η κουζινομηχανή και τα εξαρτήματα

Στο δεξί μέρος του βραχίονα η εταιρία αναφέρει την συνολική ισχύ της συσκευής στα 1000 Watt, ενώ στη βάση υπάρχει και το λογότυπο της Pyrex.

Η Pyrex SB-1000 διαθέτει 6 ταχύτητες αλλά και λειτουργία Παλμού (Pulse), οι οποίες ρυθμίζονται με τον περιστρεφόμενο διακόπτη.

Pyrex SB-1000 Gold - Ταχύτητες λειτουργίας

Στις οδηγίες χρήσης υπάρχουν όλες οι ελάχιστες και μέγιστες ποσότητες των υλικών.

Μερικές από αυτές είναι:

  • Μέγιστη για αλεύρι: 1,5kg
  • Μέγιστη για κέικ: 1,5kg
  • Ζύμη ζαχαροπλαστικής: 1,5kg
  • Ασπράδια: Ελάχιστη 3 αβγά και μέγιστη 20

Δοκιμή

Τα μεταλλικά εξαρτήματα ανάμιξης είναι κάπως ελαφριά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν την απαραίτητη ποιότητα κατασκευής, ενώ κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν με ευκολία στον βραχίονα. Ο βραχίονας ασφαλίζει και στις δύο θέσεις του ενώ το κλείστρο απασφάλισης είναι όσο σκληρό πρέπει χωρίς να δυσκολεύει.

Ο κάδος είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει χωρητικότητα 5 λίτρα, με τις μέγιστες και ελάχιστες χωρητικότητες να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των περισσότερων συνταγών. Ο κάδος όπως είναι αναμενόμενο κουμπώνει στην βάση και δεν μετακινήθηκε ούτε έχασε τη θέση του σε καμία περίπτωση.

Οι 6 επιλογές ταχύτητας και η λειτουργία παλμού (Pulse) είναι και αυτές υπεραρκετές για τις όποιες καθημερινές συνταγές μπορεί να επιλέξει ο χρήστης, ενώ ο θόρυβος κατά τη λειτουργία δεν ήταν ενοχλητικός πέραν από τα φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και στην μέγιστη ταχύτητα.

Οι ταχύτητες λειτουργούν με μια μικρή καθυστέρηση κατά την επιλογή τους ώστε να αποφεύγονται τα πιτσιλίσματα, κάτι που βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμο.

Με ισχύ 1000W, δοκιμάσουμε την Pyrex SB-1000 και στις 6 ταχύτητες στις διάφορες συνταγές για να έχουμε πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων της. Χρησιμοποιώντας και τα 3 εξαρτήματα, ζορίσαμε λίγο το μοτέρ, χρησιμοποιώντας τις μέγιστες ποσότητες υλικών που επιτρέπει ο κάδος, αλλά και τον μέγιστο χρόνο λειτουργίας.

Παρόλο που ο κάδος και τα εξαρτήματα δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, όσο βολικό και χρήσιμο και αν είναι, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στον καθαρισμό τους.

Αν και με μικρό βάρος, οι βεντούζες στη βάση της αποτρέπουν την μετακίνηση της κατά την χρήση της, ακόμα και στη υψηλότερη ταχύτητα.

 
Εξαρτήματα

Αναδευτήρας

Χρησιμοποιήσαμε τον αναδευτήρα για να φτιάξουμε δύο συνταγές, μπισκότα και κέικ. Η SB-1000 ανέμειξε τα υλικά ικανοποιητικά και σωστά, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Γάντζος ζύμης:

Όσον αφορά τον γάντζο ζύμης, φτιάξαμε ψωμί με καλαμποκάλευρο και ψωμί του τοστ. Οι ζύμες βγήκαν όπως θα έπρεπε, ενώ τα τοιχώματα του κάδου είχαν τα αναμενόμενα ίχνη, όπως και ο γάντζος.

Χτυπητήρι:

Με ελάχιστη ποσότητα 3 ασπράδια και μέγιστη 20, η μαρέγκα βρήκε σφιχτή και με τις αναμενόμενες κορυφές. Το ίδιο έγινε και με την φρέσκια κρέμα. Παρόλο που το χτυπητήρι δεν φτάνει όσο κάτω στον πάτο όσο θα θέλαμε, το αποτέλεσμα ήταν σωστό.

Τελικές Εντυπώσεις

Δεν έχουμε κάποιο παράπονο από την Pyrex SB-1000 Gold. Η τιμή της ανταποκρίνεται πλήρως στην ποιότητα αλλά και τις προσδοκίες μας. Χωρίς να δέχεται επιπλέον εξαρτήματα, κάνει αυτό που υπόσχεται χωρίς προβλήματα.

Με τιμή κάτω από 90 ευρώ, είναι μια από τις πιο οικονομικές κουζινομηχανές της αγοράς σε σχέση με την ποιότητα της, καθώς διαθέτει την υπογραφή της Pyrex, καλή κατασκευή και πολλά watt. Είναι ιδανική για μια μέση χρήση σε κάποιο νοικοκυριό ή σαν εισαγωγική επιλογή για κάποιον που θέλει να αποκτήσει την πρώτη του κουζινομηχανή.

Τι θα θέλαμε; Εξαρτήματα και κάδο να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων για μέγιστη ευκολία, χωρίς αυτό βέβαια να είναι και τόσο μεγάλο αρνητικό στοιχείο.

Χαρακτηριστικά Pyrex SB-1000 Gold

Ισχύς: 1000 W

Ταχύτητες: 6

Λειτουργία Pulse: Ναι

Πλανητική λειτουργία: Ναι

Εξαρτήματα: Γάντζος ζύμης, αναδευτήρας, χτυπητήρι, προστατευτικό καπάκι

Χωρητικότητα κάδου: 5 λίτρα

Υλικό κατασκευής κάδου: Ανοξείδωτο ατσάλι

Βάρος συσκευής: 4 kg

Ευχαριστούμε την εταιρία Μπενρουμπή, επίσημου εισαγωγέα της Izzy, για την παραχώρηση του προϊόντος.

Και πριν αγοράσεις κουζινομηχανή, διάβασε αυτό…

Η κουζινομηχανή είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που μπορείς να έχεις στην κουζίνα. Πως θα επιλέξεις αυτήν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου;