Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Επαναφορτιζόμενη σκούπα Dyson V7 AnimalPro
Ικανότατη, βολικότατη αλλά και αρκετά ακριβούτσικη, η Dyson V7 AnimalPro σου λύνει τα χέρια...
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Απόδοση
Εμπειρία Χρήσης
Εξαρτήματα
4.2Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (9 Votes)

Η βρετανική εταιρία Dyson, πρωτοπορεί για πάνω από 25 χρόνια, όντας η πρώτη εταιρία που εισήγαγε την κυκλωνική τεχνολογία στις οικιακές συσκευές καθαριότητας. Παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλές ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα από πολλούς κατασκευαστές, η Dyson θεωρείται ως ο ηγέτης στην κατηγορία.

Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται ως premium, όχι μόνο λόγω της (τσιμπημένης) τιμής τους, αλλά και της τεχνολογίας και της ποιότητας που κρύβουν και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τους. Ένα από τα ολοκαίνουργια προϊόντα που μόλις κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας, είναι η επαναφορτιζόμενη και ασύρματη κυκλωνική ηλεκτρική σκούπα Dyson V7 AnimalPro.

Η V7 AnimalPro θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν υβρίδιο σκούπα και σκουπάκι 2 σε 1. Εμείς την είχαμε στα χέρια μας πριν καν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά, την φέραμε στα όρια της και παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας.

Επαναφορτιζόμενη σκούπα Dyson V7 AnimalPro review

Πρώτη γνωριμία

Ανοίγοντας το μεγάλο κουτί της Dyson V7 AnimalPro, συναντάμε εκτός από το σκουπάκι που κάνει όλη την δουλειά, πολλά ακόμα εξαρτήματα για την καθαριότητα και μη.

Το design της συσκευής δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις να περάσει απαρατήρητο, κάτι που συνηθίζει η εταιρεία σε όλα της τα προϊόντα άλλωστε, με τους πολυκυκλώνες στο επάνω μέρος να κυριαρχούν. Το γκρι του χρώμα σπάει με κόκκινο και μπλε σε άλλα σημεία για να δώσει ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο.

Ο ημιδιαφανής κάδος χωρητικότητας 540ml καταλαμβάνει περίπου το μισό μέγεθος της συσκευής, ενώ κάτω από την λαβή βρίσκεται η μπαταρία (η οποία δεν αφαιρείται) αυτονομίας 30 λεπτών σε κανονική λειτουργία και 6 λεπτά στη λειτουργία Max. Η σκούπα έχει βάρος περίπου 2 κιλά και κάτι.

Όλα τα εξαρτήματα κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν πανεύκολα στο σκουπάκι με μια κίνηση. Ο σωλήνας έχει μήκος 80cm και είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο.

Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, και εκτός από τα υλικά, η Dyson προσπαθεί πάντα για την βέλτιστη εμπειρία χρήσης και χρηστικότητας των προϊόντων της.

Στη συσκευασία, εκτός από την κυρίως σκούπα, περιλαμβάνονται:

 • Κοντάρι
 • Πέλμα Direct Drive
 • Εξάρτημα Turbine για τρίχες κατοικίδιων και μοκέτες, καναπέδες, υφάσματα
 • Εξάρτημα Flexi
 • Εξάρτημα διπλής χρήσης με φαρδύ στόμιο
 • Εξάρτημα για γωνίες
 • Φορτιστής
 • Βάση στήριξης/ φόρτισης
 • Τσάντα μεταφοράς

Επαναφορτιζόμενη σκούπα Dyson V7 AnimalPro: Τα εξαρτήματα

Δοκιμή

Είχαμε στην κατοχή μας το Dyson V7 AnimalPro για περίπου 3 εβδομάδες, κατά την διάρκεια των οποίων το χρησιμοποιήσαμε για κάθε είδους ανάγκη καθαριότητας που μας προσέφεραν τα διάφορα εξαρτήματα του.

Η εταιρία κατασκεύασε τις ασύρματες της σκούπες ως μια βολική, εύκολη και γρήγορη λύση καθαριότητας για μικρά σπίτια. Με αυτό το σκεπτικό και με την αυτονομία των 30 λεπτών περίπου, είναι ικανή να καθαρίσει χώρους έως και 80-90 τετραγωνικών με μια πλήρη φόρτιση.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ισχύς της V7 AnimalPro δεν συγκρίνεται με μια παραδοσιακή ενσύρματη σκούπα. Παρόλα αυτά, δεν την χρειάζεται κιόλας, καθώς η φορητότητα και η ευκολία χρήσης της μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για να καθαρίσει κάποιος τον χώρο του. Για παράδειγμα, στον δικό μας χώρο δοκιμών εμβαδού 60 τετραγωνικών, χρειαζόμασταν 15-20 λεπτά (και λιγότερο από μια πλήρη φόρτιση) κάθε φορά για να καθαρίσουμε όλα τα πατώματα, τον καναπέ και κάποιες επιφάνειες. Με χρήση κάθε δεύτερη μέρα και με 2 κατοικίδια, ο χώρος παρέμενε αρκετά καθαρός και απαιτούσε ελάχιστη προσπάθεια καθαρισμού.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σκούπες στις οποίες το μόνο “βάρος” που έχει ο χρήστης είναι να κατευθύνει το κοντάρι, εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Καθότι είναι ουσιαστικά σκουπάκι με δυνατότητες σκούπας, το βάρος του (περίπου 2 κιλά) το επωμίζεται το χέρι μας, ακόμα και με το κοντάρι και το πέλμα Direct Drive. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι τρομερό, ίσως να κουράσει τους πιο ευαίσθητους ή αυτούς που έχουν κάποιο θέμα με τους καρπούς. Με την συστηματική χρήση βέβαια το βάρος συνηθίζεται και δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Παρόλα αυτά είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Πέλματα

Το κυρίως πέλμα Direct Drive της Dyson V7 AnimalPro, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δαπέδων. Σε συνδυασμό με το κοντάρι, απορρόφησε  πάρα πολύ καλά κάθε είδους βρωμιά από όλες τις επιφάνειες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Κατευθύνεται με ευκολία σε κάθε κατεύθυνση αλλά και κάτω από καναπέδες και έπιπλα.

Το ίδιο αποτελεσματικό και εύχρηστο είναι και το πέλμα Turbine για τρίχες κατοικίδιων, υφάσματα, καναπέδες κλπ. Για καλύτερο αποτέλεσμα το χρησιμοποιήσαμε στην λειτουργία Max.

Οι βούρτσες των δύο πελμάτων μπορούν πολύ εύκολα να αφαιρεθούν και να καθαριστούν, καθώς ξεκουμπώνεται ο άξονας τους στο πλαϊνό μέρος.

Εξαρτήματα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αξεσουάρ, το εξάρτημα διπλής χρήσης με φαρδύ στόμιο και μαλακή βούρτσα χρησιμεύει για την απορρόφηση μεγάλης ποσότητας βρωμιάς, αντικειμένων και λεκέδων. Με μια κίνηση η βούρτσα έρχεται πιο μπροστά για απομάκρυνση σκόνης σαν ξεσκόνισμα και για ευαίσθητες επιφάνειες.

Το εξάρτημα Flexi θυμίζει αυτό για τις γωνίες, όμως στην άκρη του υπάρχει και εδώ μαλακή βούρτσα. Μπορεί να επεκταθεί στο διπλάσιο μήκος για δυσπρόσιτα σημεία, ενώ η άκρη του είναι ευέλικτη για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλος, το εξάρτημα για τις γωνίες έχει την γνωστή χρήση σε στενές κοιλότητες αλλά και μικρή ποσότητα βρωμιάς.

Το άδειασμα του κάδου είναι και αυτό μια γρήγορη διαδικασία, χωρίς να υπάρχει καμία επαφή με την σκόνη, την βρωμιά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει μέσα. Απλά τοποθετείς κάδο πάνω από τα σκουπίδια, σηκώνεις τον μοχλό, το καπάκι ανοίγει και με μια κίνηση ξανακλείνει.

Μπορεί τα 540ml χωρητικότητας να ακούγονται λίγα, αλλά είναι υπεραρκετά για το καθάρισμα, και σε συνδυασμό με την ευκολία αδειάσματος του, δεν αποτελούν για κανένα λόγο πρόβλημα.

Τα δύο φίλτρα αφαιρούνται και αυτά ώστε να πλυθούν με τρεχούμενο νερό. Αν και δεν χρειαζόντουσαν καθάρισμα σε μόλις 2 εβδομάδες χρήσης, εμείς τα καθαρίσαμε ως μέρος των δοκιμών μας.

Χρησιμοποιήσαμε την Dyson V7 AnimalPro για να καθαρίσουμε και κάποια μέρη αμαξιού. Στα πατάκια και στο ύφασμα των θέσεων το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο εξαιρετικό με τους καναπέδες και τα υφάσματα του σπιτιού. Τα εξαρτήματα για γωνίες και διπλής χρήσης βοήθησαν περαιτέρω στις σχισμές ανάμεσα στα καθίσματα και το ταμπλό.

Η βάση τοίχου χρησιμοποιείται όχι μόνο για αποθήκευση της σκούπας και των αξεσουάρ, αλλά και ως βάση φόρτισης, καθώς σε αυτήν τοποθετείται και ο φορτιστής. Έτσι η V7 είναι πάντα φορτισμένη και έτοιμη προς χρήση.

Τελικές Εντυπώσεις

Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σχετικά με το κόστος της Dyson V7 AnimalPro. Οι περισσότεροι θα θεωρήσουν πως τα περίπου 600€ που απαιτούνται για να την αποκτήσει κάποιος είναι υπερβολικά, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα όσα προσφέρει.

Παρόλο που δεν θα διαφωνήσουμε με αυτή την υπόθεση, έχουμε να πούμε πως μετά από εντατικές και καθημερινές δοκιμές, είναι μια εξαιρετική συσκευή, με πάρα πολλές δυνατότητες καθαρισμού και ευκολία χρήσης. Θα αποτελούσε για παράδειγμα ένα πολύ χρήσιμο δώρο σε κάποιο νέο ζευγάρι με παιδιά και κατοικίδια, ή σε άτομα με πιεσμένο πρόγραμμα και έλλειψη χρόνου.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτές οι κατηγορίες χρηστών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την φορητότητα και τα όσα προσφέρει η V7 AnimalPro, καθώς μπορεί να βρει την θέση της σαν την κύρια συσκευή καθαρισμού σε κάθε νοικοκυριό.

Τι δεν μας άρεσε; Με εξαίρεση το υψηλό της κόστος, πραγματικά δεν έχουμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο αρνητικό να αναφέρουμε.

Χαρακτηριστικά Dyson V7 AnimalPro

 • Πολυκυκλωνική τεχνολογία απορρόφησης
 • Ισχύς: 21,6 Volts
 • Αυτονομία: 30 λεπτά/ 6 λεπτά στο Max
 • Χρόνος φόρτισης: 210 λεπτά
 • Χωρητικότητα κάδου: 540ml
 • Μπαταρία:  Λιθίου
 • Ταχύτητες λειτουργίας: 2
 • Ισχύς αναρρόφησης: 100AW
 • Φίλτρα σκόνης: 2
 • Βάρος: 2,4kg

Ευχαριστούμε την εταιρία ΒΑΣΙΛΗΑΣ Α.Ε., επίσημου εισαγωγέα της Dyson, για την παραχώρηση του προϊόντος.

Ίσως σε ενδιαφέρει και αυτό…

Οδηγός Αγοράς: Ηλεκτρική Σκούπα

Μάθε ποιος τύπος ηλεκτρικής σκούπας ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις!