Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Dosette D1201 & D1202 Blenders
Πολύ οικονομικά αλλά και με δυνατότητες, τα δύο Dosette blenders ικανοποιούν χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εξαρτήματα
Ευκολία χρήσης
4.2Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (4 Votes)

Η αναζήτηση συσκευών που μπορούν να βοηθήσουν την προετοιμασία, το μαγείρεμα αλλά και την υγιεινή διατροφή δεν εξαρτάται μόνο από την εποχή του χρόνου αλλά και από τις συνήθειες που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Όπως είχα υποσχεθεί στο review της μηχανής espresso Dosette D2302, ήρθαν στα χέρια μου ακόμα 2 συσκευές του brand, το μπλέντερ Dosette D1202 2 σε 1 και το D1201 Sports Blender, τα οποία θα δοκιμαστούν μαζί σε αυτό το καινούργιο review.

Και οι δύο συσκευές διατίθενται σε αρκετά χαμηλή τιμή, και σκοπός όπως πάντα είναι να δούμε εάν προσφέρουν όλα όσα υπόσχονται.

Ένα διπλό review για δύο πολύ οικονομικές και χρήσιμες συσκευές, το Dosette D1201 Blender 2-1 και το Dosette D1202 Sports Blender.

Πρώτη γνωριμία:

Τόσο το Dosette D1201 μπλέντερ όσο και το Dosette D1202 Sports Blender ακολουθούν τον σχεδιασμό και την εμφάνιση των περισσότερων συσκευών του brand, με το piano black χρώμα συνδυασμένο με το γκρι inox μέταλλο και πλαστικό.

Σε πρώτη όψη φαίνονται value for money συσκευές, με καλή ποιότητα κατασκευής στα υλικά βάση του κόστους απόκτησης τους.

Το D1201 μπλέντερ αποτελείται από τη βάση ισχύος 600W, την γυάλινη κανάτα χωρητικότητας 1,5 λίτρων και ένα εξάρτημα πολυκόπτη με γυάλινο δοχείο χωρητικότητας 400ml. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ο μοχλός ρύθμισης των 2 ταχυτήτων λειτουργίας και παλμού. Οι λεπίδες και στους δύο κόπτες είναι ανοξείδωτες.

Στο D1202, βρίσκουμε δύο παγούρια χωρητικότητας 600ml το καθένα, και την βάση 300W με το πλήκτρο λειτουργίας της μιας του ταχύτητας. Τα παγούρια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό Tritan για αντοχή και ασφάλεια, και περιλαμβάνουν τα καπάκια τους.

Δοκιμή:

Dosette D1201 Μπλέντερ

Η γυάλινη κανάτα και το δοχείο ανάμιξης που διαθέτει το D1202 είναι στιβαρά και βαριά, κάτι που μαρτυρά την καλή και ανθεκτική τους κατασκευή, όπως επίσης και η βάση του μοτέρ.

Για τις ανάγκες του review, δοκιμάστηκε στην παρασκευή smoothies, χυμών, σαλτσών, παιδικών τροφών αλλά και δροσερών cocktails με πάγο, τον οποίο και θρυμματίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι λεπίδες κόβουν και πολτοποιούν άψογα τα υλικά και τα 600W δεν ζορίζονται σχεδόν σε κανένα υλικό. Πολύ καλή είναι και η συνολική ανάμιξη αλλά και το κόψιμο.

Το εξάρτημα πολυκόπτη λειτουργεί άψογα και θρυμματίζει σε σκόνη κόκκους καφέ (αν και δεν προτείνεται), μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς αλλά και υλικά για παρασκευή σάλτσας και γενικά για ψιλοκόψιμο.

Σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται να του λείπει κάτι, και στέκεται με μεγάλη άνεση απέναντι στον ανταγωνισμό των πιο γνωστών brands.

Τα εξαρτήματα πλένονται άφοβα στο πλυντήριο των πιάτων για μεγαλύτερη ευκολία.

Dosette D1202 Sports Blender

Η παρασκευή των διαφόρων smoothies και χυμών έγινε χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, ίσως σε συγκεκριμένα σκληρά υλικά όπως π.χ. το καρότο και το παντζάρι. Αυτό οφείλεται στα 300W ισχύος, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγα ούτε ανεπαρκή για την σωστή κοπή και ανάμιξη των υλικών.

Όπως και με το AEG SB2900 Sports Blender του προηγούμενου review, έτσι και το D1201 κάνει την ζωή ευκολότερη με την άνεση και την ταχύτητα που προσφέρει για τους λάτρεις όχι μόνο των χυμών και των smoothies, αλλά και της γυμναστικής.

Η μοναδική ταχύτητα λειτουργίας που διαθέτει ίσως να δυσαρεστήσει κάποιους πιο απαιτητικούς χρήστες, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή απόκτησης του, η συνολική απόδοση του Dosette D1201 είναι ικανοποιητική για ελαφριά καθημερινή και όχι πολύ απαιτητική χρήση.

Τα μπουκάλια, τα καπάκια και τα εξαρτήματα κοπής πλένονται στο πλυντήριο των πιάτων.

Τελικές εντυπώσεις:

Και οι δύο συσκευές αποτελούν μια πολύ οικονομική πρόταση σε επιτραπέζιο μπλέντερ και sports blender αντίσοιχα. Συνδυάζουν ικανοποιητική απόδοση και καλά χαρακτηριστικά σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Με 39€ για το Dosette D1202 2 σε 1 μπλέντερ και 29€ για το Dosette D1201 Sports Blender, σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος με όσα προσφέρουν, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τι τους λείπει; Ίσως κάποια επιπλέον ταχύτητα στο Sport Blender, παρόλο που οποιαδήποτε απουσία κάποιου χαρακτηριστικού και στις δύο συσκευές δικαιολογούνται λόγω τιμής.

Χαρακτηριστικά Dosette D1201 Μπλέντερ

 • Ισχύς: 600W
 • Ταχύτητες λειτουργίας: 2
 • Λειτουργία Pulse: Ναι
 • Ανοξείδωτες λεπίδες
 • Χωρητικότητα κανάτας: 1,5lt
 • Υλικό κανάτας: Γυαλί

Χαρακτηριστικά Dosette D1202 Sports Blender:

 • Ισχύς: 300W
 • Ταχύτητες λειτουργίας: 1
 • Δοχεία: 2
 • Χωρητικότητα δοχείων: 600ml
 • Ανοξείδωτες λεπίδες

Ευχαριστούμε το Buldoza.gr, όπου μπορείς να βρεις αποκλειστικά τα δύο blenders αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα του brand.