Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Οθόνη AOC PDS241 Porsche Design
Εντυπωσιακή, πανέμορφη αλλά για απλή χρήση γραφείου, η AOC PDS241 Porsche Design χαρακτηρίζεται στολίδι και τραβάει τα βλέμματα.
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
4.0Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (1 Vote)

Η οθόνη του υπολογιστή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός setup, είτε αυτό έχει δημιουργηθεί για gaming, είτε για γραφείο ή ακόμα και για καθημερινή οικιακή χρήση.

Με αυτό στο μυαλό, υπάρχουν οθόνες για gamers, για εργασία, ειδικές για επεξεργασία βίντεο και εικόνας και υπάρχουν και οι πολύ όμορφες οθόνες. Και στην τελευταία κατηγορία βρίσκεται δικαιωματικά το προϊόν αυτού του review, η AOC PDS241 Porsche Design.

AOC PDS241 Porsche Design Οθόνη Υπολογιστή/ Monitor Review | Revyou.gr

Πρώτη γνωριμία:

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις την ξακουστή Porsche Design, αποτελεί το σχεδιαστικό τμήμα του Studio Porsche, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό διαφόρων προϊόντων, από είδη ένδυσης, μέχρι gadgets και ειδη τεχνολογίας.

Προτού δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά, ας σταθούμε λίγο στο design, το οποίο είναι και το selling point της AOC PDS241. Η οθόνη έρχεται έτοιμη και συναρμολογημένη, με την βάση να είναι μόνιμα ενσωματωμένη. Στο τελείωμα της βάσης, υπάρχει η υποδοχή όπου ενώνεται το καλώδιο του μετασχηματιστή, ο οποίος λειτουργεί και σαν υποδοχή του micro HDMI. Τα δυο καλώδια είναι κρυμμένα στη βάση και σε συνδυασμό με τον μετασχηματιστή, είτε θα έχεις ένα όμορφο power brick στην επιφάνεια του γραφείου, είτε τον κρύβεις και αυτόν.

Η επιφάνεια της οθόνης καλύπτει σχεδόν όλο το πλαίσιο, με τα πολύ μικρά όρια δεξιά, αριστερά και πάνω. Το πάχος της είναι εντυπωσιακά μικρό στα 5,2mm, δηλαδή όσο ένα smartphone περίπου.

Το πάνελ των 23,8 ιντσών τεχνολογίας IPS έρχεται με την κυρίαρχη (ακόμα) ανάλυση των 1920×1080 pixels. Σε συνδυασμό με τον ρυθμό ανανέωσης στα 60MHz και τον χρόνο απόκρισης στα 4ms, είναι ξεκάθαρο πως, όσο και αν το ήθελα, η οθόνη δεν προορίζεται για gaming.

Η φωτεινότητα στα 250 cd/m² και ο λόγος αντίθεσης 1000:1 είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ διαθέτει τεχνολογία FlickerFree και Low Blue Light.

Από υποδοχές, δυστυχώς υπάρχουν μόνο 2, μία για το HDMI και μια για έξοδο ακουστικών.

Δοκιμή

Η AOC PDS241 πήρε θέση και παρέμεινε στο γραφείο μου σαν η κύρια οθόνη για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκε σε κάθε είδους εργασίες.

Τα χρώματα απεικονίζονται όμορφα και ζωντανά, ενώ το μαύρο είναι βαθύ και σωστό. Οι καθημερινές απλές χρήσεις όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, ανάγνωση άρθρων, επεξεργασία κειμένου και παρακολούθηση video καλύπτονται στο έπακρο, με ξεκούραστη και λειτουργική εμπειρία.

Στα δύσκολα τώρα, δηλαδή στο gaming και στην επεξεργασία φωτογραφιών και video, οι επιδόσεις της PDS241 δεν απογοητεύουν σε καμία περίπτωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως καλύπτουν τις ανάγκες (και τις επιθυμίες) των εν λόγω κατηγοριών, καθώς γίνεται αντιληπτή η χρήση για την οποία κατασκευάστηκε και τους χρήστες για τους οποίους προορίζεται.

Χωρίς να είναι απαγορευτική η χρήση της, η απουσία άλλων εξόδων εικόνας πέραν του HDMI ίσως δυσαρεστήσει κάποιους που αναζητούν περισσότερες επιλογές όπως Display Port ή ακόμα και VGA/ DVI.

Η ειδική ματ επίστρωση στην οθόνη βοηθάει πολύ στις αντανακλάσεις όταν πέφτει φως για επιπλέον άνεση στη χρήση, ενώ οι γωνίες θέασης ικανοποιούν στο έπακρο. Η επιτρεπτή κλίση της είναι 3,5 και 21,5 μοίρες κάτω και πάνω αντίστοιχα.

Το μενού, απλό λιτό και απέριττο, δεν προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης. Αν και λίγο δύσχρηστο, η απουσία των επιλογών μάλλον δεν θα ενοχλήσουν, καθώς η φωτεινότητα, το contrast, το Low Blue light και το FlickerFree δεν θα ρυθμιστούν και πολλές φορές από το μοναδικό κουμπί που διαθέτει η οθόνη.

Τελικές εντυπώσεις:

Παρόλο που η AOC PDS241 εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό και την εμφάνιση της, τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν μια οθόνη για απλή καθημερινή χρήση ή σε κάποιο γραφείο.

Οι φανατικοί gamers θα πρέπει να αναζητήσουν μια άλλη οθόνη με πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως με 200€ περίπου που στοιχίζει η PDS241 δεν θα έχεις, εκτός από ένα στολίδι στο γραφείο σου, σωστή απεικόνιση και ισορροπία των χρωμάτων.

Τι της λείπει; Υψηλότερη ανάλυση και κάποιες επιπλέον υποδοχές/ έξοδοι.

AOC PDS241 Porsche Design - Review by Revyou.gr

Χαρακτηριστικά AOC PDS241

  • Διαγώνιος: 23,8”
  • Τύπος panel: AH IPS
  • Ανάλυση: 1920×1080
  • Ρυθμός ανανέωσης: 60Hz
  • Χρόνος απόκρισης: 4ms
  • Φωτεινότητα: 250 cd/m²
  • Λόγος αντίθεσης: 1000:1
  • Γωνία προβολής: 178º (H) / 178º (V)
  • Υποδοχές: HDMI (x1), Ήχου (3,5mm jack)
  • Λειτουργίες: FlickerFree, Low Blue Light

Περισσότερα Reviews τεχνολογίας

Gaming Οθόνη AOC AGON AG251FZ