Register
A password will be e-mailed to you.

Η Δ. & Ι. Δαμκαλίδης ΑΕ συμμετείχε με εντυπωσιακή παρουσία στη δωδέκατη διοργάνωση της Photovision 2017 & Hi-Tech Expo.

Η έκθεση-θεσμός για την εικόνα πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Tae Kwon Do από τις 11 έως και τις 13 Μαρτίου 2017. Στο περίπτερο της Δαμκαλίδης ΑΕ, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα των οίκων που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Nikon

Παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και φακών που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε ερασιτέχνη και επαγγελματία φωτογράφου. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα φωτογραφικά προϊόντα της Nikon που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως τη ναυαρχίδα των επαγγελματικών DSLR Nikon D5 και τους φακούς NIKKOR συμπεριλαμβανόμενων των μεγάλων τηλεφακών όπως ο AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR, των νέων ξεχωριστών φακών όπως ο ιδανικός για πορτραίτα AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED και ο PC NIKKOR 19MM F/4E ED με δυνατότητα ελέγχου προοπτικής, αλλά και την νέα, πολύ-αναμενόμενη έκδοση του AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR.

Επίσης παρουσιάστηκαν προϊόντα Nikon Sport Optics που συμπεριλαμβάνουν κιάλια, πεδιοσκόπια, σημειοσκόπια και μετρητές απόστασης laser (rangefinders).

Με σκοπό να παρέχει όχι μόνο εξοπλισμό αλλά και έμπνευση στους φωτογράφους, διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο περίπτερο της Nikon παρουσιάσεις και workshops από βραβευμένους δημιουργούς στον τομέα της φωτογραφίας και του video. Οι ομιλητές παρουσίασαν το αξιόλογο έργο τους παρέχοντας συμβουλές και μυστικά σχετικά με τις τεχνικές τους και με την μέγιστη αξιοποίηση του εξοπλισμού Nikon.

  • Ο Νίκος Πεκρίδης, έχοντας κερδίσει διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας γάμου, φωτογραφίζει πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο και διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια. Κατά την παρουσίασή του αποκάλυψε τεχνικές και μικρά μυστικά για εντυπωσιακά αποτελέσματα στη φωτογράφιση γάμου και πορτραίτου με τον εξοπλισμό της Nikon.
  • Ο Salvatore Dimino έχοντας ξεκινήσει την φωτογραφία από νεανική ηλικία δίπλα σε αναγνωρισμένους φωτογράφους, έχει αναπτύξει τη φωτογραφική του δημιουργικότητα κερδίζοντας διεθνή βραβεία στον τομέα της φωτογράφισης γάμου και πορτραίτου. Ως διακεκριμένος φωτογράφος γάμων και ομιλητής σεμιναρίων και εργαστηρίων σε ολόκληρη την Ιταλία, παρουσίασε τις δικές του συμβουλές και τεχνικές για την καλύτερη αξιοποίηση του εξοπλισμού Nikon στη φωτογράφιση γάμου.
  • Ο Γιώργης Γερόλυμπος, με εκτενείς σπουδές Φωτογραφίας και Αρχιτεκτονικής, έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Στο περίπτερο της Nikon παρουσίασε το εντυπωσιακό φωτογραφικό έργο της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
  • Ο Νικόλας Λώτσος, φωτογράφος φύσης και άγριας ζωής, έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς για τις φωτογραφίες του από την Αφρική. Έχει τιμηθεί ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» από τα βραβεία Spider, τον πιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Η παρουσίασή του με φωτογραφίες του από την Αφρική άφησαν άφωνους τους επισκέπτες της Photovision.
  • Ο Βάνιας Ξύδας, με σπουδές ιστορίας της τέχνης και φωτογραφίας στο Παρίσι, ασχολείται με την διαφημιστική φωτογραφία και την παραγωγή video και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Στο περίπτερο της Nikon παρουσίασε τα μυστικά του φωτισμού στην διαφημιστική φωτογραφία.

Η συμμετοχή της Nikon στην Photovision 2017 είχε ιδιαίτερη σημασία κατά την φετινή διοργάνωση, καθώς η Nikon γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση της το 1917. Από τότε έως σήμερα, η Nikon τροφοδοτεί την παγκόσμια αγορά με κορυφαία οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα και τεχνολογίες ακριβείας.

Mitsubishi

Παρουσιάστηκαν τα νέα συστήματα:

  • SmartD90EV για εκτύπωση από έξυπνες συσκευές μέσω Wi-Fi, ιδανικό για χρήση σε εκδηλώσεις. Με τη λογική «Φωτογραφίστε, Στείλτε, Τυπώστε» δημιουργήστε φωτογραφίες στο γάμο, το συνέδριο ή το πάρτι σε στυλ strip, Polaroid, Instagram με εταιρικό λογότυπο κ.ά.
  • Smart Kiosk για την εύκολη δημιουργία θηκών κινητών τηλεφώνων με την φωτογραφία της επιλογής σας.

Στο περίπτερο της Mitsubishi ήταν επίσης διαθέσιμη η πλήρης γκάμα των εκτυπωτών Mitsubishi για εκτύπωση φωτογραφιών, πιστοποιητικών και βιομετρικών διαβατηρίων.

Οι επισκέπτες –επαγγελματίες του φωτογραφικού χώρου αλλά και τελικοί καταναλωτές- είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να δουν, αλλά να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τις πρωτοποριακές λειτουργίες και τεχνολογίες των προϊόντων της, έτσι ώστε να διαπιστώσουν το γιατί η Mitsubishi Electric αποτελεί μία σίγουρη και αξιόπιστη λύση για την κάλυψη των αναγκών τους.

Rollei

Οι επισκέπτες της έκθεσης γνώρισαν από κοντά τις Action Cameras και μια μεγάλη σειρά εξαρτημάτων που τις συνοδεύουν για να καλύπτουν κάθε ανάγκη καταγραφής της περιπέτειας, τα Τρίποδα Rollei, με έξυπνη σχεδίαση που τα καθιστά ιδανικά για κάθε ανάγκη φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης, συμπεριλαμβανομένων των νέων, κορυφαίων σε πωλήσεις τριπόδων Carbon αλλά και τα υψηλής ποιότητας φίλτρα για φακούς, φλας και τσάντες για D-SLR.

Sandisk

Παρουσιάστηκε η αιχμή της τεχνολογίας στα προϊόντα ασφαλούς αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων για κάθε εφαρμογή από την Sandisk, τον παγκόσμιο ηγέτη στις κάρτες μνήμης flash.

Case Logic και Thule

Παρουσιάστηκαν έξυπνες και μοντέρνες λύσεις μεταφοράς και αποθήκευσης των πολύτιμων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως σακίδια πλάτης για laptop, tablet, φωτογραφικό εξοπλισμό καθώς και τσάντες ταξιδιού.

Varta

Στο περίπτερο της Varta οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ανθεκτικές μπαταρίες για όλες τις εφαρμογές αλλά και για τους φακούς Varta.