Register
A password will be e-mailed to you.

Η AOC για πρώτη φορά παρουσίασε το 2016 την premium σειρά gaming οθονών AGON. Από τότε, οι οθόνες AOC AGON εξελίσσονται με εντυπωσιακή δυναμική.

Εκτός από best sellers της αγοράς, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των reviewers από ολόκληρη την Ευρώπη, κερδίζοντας επανειλημμένα βραβεία ως οι “καλύτερες gaming οθόνες”. Και αναμένονται περισσότερα, καθώς στην πρόσφατη Gamescom 17 στην Κολωνία, η AOC ανακοίνωσε την προσθήκη νέων μοντέλων οθονών AGON – συγκεκριμένα τη σειρά AGON με υπέρ-ταχύτατους χρόνους απόκρισης μόλις 0,5 ms καθώς και ολοκαίνουργιες τεχνολογίες όπως την HDR.

AOC AGON

Η λέξη AGON, που προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά, αντιπροσωπεύει τον ανταγωνισμό και τη σύγκρουση. Ένα τολμηρό όνομα που θέτει έδαφος μάχης και στοχεύει συγκεκριμένα σε gamers. Η σειρά AOC AGON έχει αγαπηθεί τόσο από τουςcasual όσο και από τους πιο ανταγωνιστικούς gamers, χάρη στις premiumπροδιαγραφές της, τις καινοτόμες τεχνολογίες της και την προσιτή της τιμή. Με ένα ευρύ φάσμα οθονών από 24″ έως 35″, οι οθόνες AGON, είτε είναι επίπεδες είτε κυρτές και με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης, έχουν καταφέρει να τις εμπιστευτούν οι περισσότεροι gamers, ανεξάρτητα από τις GPU προτιμήσεις τους.

Μπαίνοντας στο παιχνίδι

Η AOC πρωτοανακοίνωσε τη premium σειρά gaming οθονών AOC AGON τον Μάρτιο του 2016, λανσάροντας το μοντέλο AG271QX. Πρόκειται για ένα μοντέλο 27″ που ήρθε για να μείνει, με γρήγορο TN πάνελ σε ανάλυση 1440p για επιπλέον λεπτομέρειες, ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms και υποστήριξη FreeSync, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ομαλό παιχνίδι χωρίς τρεμόπαιγμα ή σκίσιμο στην εικόνα. Ενώ το AG271QX κέρδισε από νωρίς βραβεία, παρόμοιες οθόνες σε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τεχνολογία G–SYNC και μέγεθος 24″ έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά αργότερα μέσα στο 2016.

Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017, κυκλοφόρησε το μοντέλο που περίμεναν οι πιο ανταγωνιστικοί FPS gamers – το AOC AG251FZ. Διαθέτοντας το ταχύτερο πάνελ της αγοράς, έχει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, εξαλείφοντας οποιαδήποτε θαμπάδα προκειμένου να επιτευχθεί ομαλότερη κίνηση σε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, με ελάχιστη καθυστέρηση εισόδου. Η AG251FZ έχει προτιμηθεί από πολλούς e–sports gamers, συμπεριλαμβανομένης της Team Liquid, κατορθώνοντας έτσι να ανεβάσει τον πήχη στις ανταγωνιστικές gaming οθόνες, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει αμέτρητες φορές σε e–sports events. Με υποστήριξη FreeSync, χρόνο απόκρισης 1 ms και TN πάνελ σε Full HD ανάλυση, η AG251FZ προσφέρει το επιθυμητό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείται. Τον Αύγουστο 2017, έπειτα από την τεράστια επιτυχία του μοντέλου αυτού, η AOC κυκλοφόρησε και μια παραλλαγή του με τεχνολογία G–SYNC – το μοντέλο AG251FG.

Πέρα από την καμπυλότητα

Από το χειμώνα του 2016, έχουμε απολαύσει εικονικούς κόσμους που έρχονται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα, με τα κυρτά υπερσύγχρονα μοντέλα οθονών AOC AGON AG352UCG και AG352QCX. Με οθόνη 35″ και ακτίνα καμπυλότητας 2000 mm, είναι σίγουρο ότι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Τα VA πάνελ τους διαθέτουν αναλογία διαστάσεων 21: 9, αντίθεση 2000: 1 και τεχνολογίες G–SYNC ή FreeSync για εξάλειψη του τρεμοπαίγματος και του σκισίματος της εικόνας. Αργότερα, η σειρά κυρτών οθονών επεκτάθηκε με τα γνωστά μοντέλα αναλογίας 16: 9 – AG322QCX (32″ και ανάλυση 1440p) καιAG272FCX (27″ και ανάλυση 1080p). Οι κομψές αυτές οθόνες με σχεδιασμό 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο, διαθέτουν ακόμα μικρότερη ακτίνα καμπυλότητας 1800mm, εξασφαλίζοντας μια καθηλωτική εμπειρία gaming χωρίς τρεμόπαιγμα, χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας FreeSync.

Όλα τα μοντέλα οθονών AGON παρέχουν ρυθμιζόμενες εργονομικές βάσεις, διαφορετικές gaming λειτουργίες, στερεοφωνικά ηχεία, λειτουργίες Shadow Controlκαι Low Input Lag, αλλά και τεχνολογίες Flicker– Free και Low Blue Light για μείωση της καταπόνησης των ματιών.

Με 11 μοντέλα μέχρι στιγμής και περισσότερες καινοτομίες να αναμένονται στο μέλλον, η AOC έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία ονόματα στον τομέα του gaming. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 480 reviews των οθονών AGON έχουν δημοσιευθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

E-sports, ένα βήμα παρακάτω

Οι οθόνες AOC AGON έχουν χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 80 κορυφαίες εκδηλώσειςe–sports, όπως η DreamHack, η Intel Extreme Masters, η Dotapit και η Insomnia. Χρησιμοποιούνται τόσο από επαγγελματίες gamers όσο και από fans σε όλο το φάσμα του κλάδου των e–sports – είτε πρόκειται για τίτλους MOBAs και FPSγρήγορου ρυθμού, προσομοιώσεις αγώνων είτε για παιχνίδια μάχης – επιτρέποντας τίποτα λιγότερο από την καλύτερη απόδοση, δίνοντας στους gamersτην αφορμή να διεκδικήσουν ανταγωνιστικούς τίτλους.

Μελλοντικές κινήσεις

Κατά τη διάρκεια της Gamescom 2017, η AOC ανακοίνωσε τις καινούργιες της οθόνες AGON που διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, 144 Hz ή ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης και υποστήριξη HDR (High Dynamic Range), πέραν των οθονών με εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης μόλις 0,5 ms. Το HDR προσφέρει εξαιρετική φωτεινότητα και χρώματα με μεγάλη αντίθεση. Οι γρηγορότερες οθόνες με χρόνο απόκρισης 0,5 ms επιτρέπουν στους gamers να διατηρούν το ρυθμό τους, όπου ακόμα και τα κλάσματα ενός χιλιοστού δευτερολέπτου μετράνε, φροντίζοντας έτσι να μη χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους σταθεί εμπόδιο στην επιτυχή έκβαση του παιχνιδιού τους.

Ως ένα από τα πιο αστραπιαία σε ταχύτητα μοντέλα με μόλις 0,5 ms χρόνο απόκρισης, το AG273QCX, θα είναι εξοπλισμένο με ένα 27″ κυρτό TN πάνελ των 144 Hz, που διαθέτει ανάλυση QHD (1440p) και το FreeSync2 της AMD με HDR υποστήριξη. Με ευρεία υποστήριξη χρωμάτων, θα έχει μία από τις καλύτερες αναπαραγωγές χρωμάτων σε TN πάνελ. Το «αδελφάκι του» με τεχνολογία G–SYNC, το μοντέλο AG273QCG, έχει παρόμοιες προδιαγραφές, χωρίς HDR υποστήριξη, αλλά με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 165 Hz και υποστήριξηG–SYNC αντί για FreeSync2 με HDR.

Με τα παραπάνω μοντέλα της σειράς AGON, που θα κυκλοφορήσουν το 2018, η AOC για άλλη μια φορά ανταποκρίνεται στην υπόσχεσή της να προσφέρει στους gamers τις τελευταίες καινοτόμες τεχνολογίες, εξαλείφοντας εξωτερικούς παράγοντες που κρατάνε πίσω τους gamers και επιτρέποντας το αληθινό ταλέντο να λάμψει.

Περισσότερα στο eu.aoc.com/en/gaming