Register
A password will be e-mailed to you.
Review: Οθόνη Philips 278E8QJAB
Με όμορφο design, σωστά χρώματα και ομαλή εμπειρία χρήσης, η οθόνη υπολογιστή Philips 278E8QJAB δεν μας άφησε περιθώρια να μην θέλουμε να την αποκτήσουμε!
Σχέση ποιότητας/ τιμής
Design - Χαρακτηριστικά
Εμπειρία Χρήσης
4.4Τελική βαθμολογία
Reader Rating: (0 Votes)

Εάν είσαι gamer, τότε ξέρεις πως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για να απολαύσεις στο μέγιστο το παιχνίδι, είναι η σωστή οθόνη. Εάν πάλι δεν είσαι, τότε σίγουρα θα εκτιμήσεις τον όμορφο σχεδιασμό και την σωστή απεικόνιση των χρωμάτων και της εικόνας.

Στο πρώτο μας review για προϊόν τεχνολογίας λοιπόν, θα δοκιμάσουμε μια εντυπωσιακή οθόνη υπολογιστή, την Philips 278E8QJAB.

Προσωπικά, σαν casual gamer αλλά και σαν καθημερινός απλός χρήστης, έχω χρησιμοποιήσει και αλλάξει αρκετές οθόνες  την τελευταία 15ετία, και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για το συγκεκριμένο review!

Δοκιμάσαμε τις καμπύλες και τα χρώματα της οθόνης Philips 278E8QJAB σε gaming, ταινίες και internet. Πως ανταποκρίθηκαν οι 27 ίντσες και οι λειτουργίες της;

Πρώτη γνωριμία

Η Philips 278E8QJAB εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, με τις 27 της ίντσες και την κυρτότητα της οθόνης να μην περνάνε σε καμία περίπτωση απαρατήρητα.

Το πλαίσιο της είναι αρκετά λεπτό, με μόλις 1cm στις τρεις πλευρές της (πάνω, δεξιά και αριστερά). Στο κάτω μέρος υπάρχει η ονομασία  του μοντέλου και στο κέντρο ένα διάφανο “ταμπελάκι” με το όνομα της εταιρίας, πίσω από το οποίο υπάρχει το κουμπί ενεργοποίησης και ρυθμίσεων.

Η μεγάλη μεταλλική βάση στήριξης σε σχήμα λεπτού ημικύκλιου βιδώνεται πανεύκολα στο σώμα της οθόνης και προσφέρει εξαιρετική στήριξη στα κουνήματα. Παρόλο που δεν διαθέτει VESA mount, η βάση επιτρέπει την κλίση της οθόνης από -5 έως 20 μοίρες.

 

Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι είσοδοι HDMI, VGA, D-Sub, έξοδος ακουστικών, είσοδος ήχου και φυσικά η είσοδος για την τροφοδοσία ρεύματος. Ολόκληρη η πίσω πλευρά της Philips 278E8QJAB είναι γυαλιστερό μαύρο, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική σε περίπτωση που πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο όπου θα φαίνεται το πίσω μέρος της.

Στο πίσω μέρος βρίσκονται επίσης το όνομα της εταιρίας και τα μεγάφωνα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ορατά.

Μαζί με την Philips 278E8QJAB, στη συσκευασία περιλαμβάνεται το καλώδιο παροχής ρεύματος, ένα καλώδιο HDMI, ένα καλώδιο VGA, καλώδιο audio jack και ένα CD με τις οδηγίες χρήσης και τα drivers.

 

Δοκιμή

Δεν θα πω ψέματα, μου πήρε 2 μέρες (από τις συνολικά 7 που χρησιμοποίησα την Philips 278E8QJAB) μέχρι να συνηθίσω την κυρτότητα της εικόνας, καθώς ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη εμπειρία μου με curved monitor. Το setup έγινε πανεύκολα με τα drivers και το ειδικό λογισμικό για τις ρυθμίσεις.

Το κουμπί λειτουργιών στο πίσω μέρος της οθόνης, αν και βολικό και άμεσο, βρίσκεται σε σημείο που για κάποιες πιο προχωρημένες ρυθμίσεις οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο (φωτεινότητα, αντίθεση, ευκρίνεια) ίσως είναι λίγο κουραστικό στο χέρι. Βέβαια, ακόμα και οι πιο προχωρημένοι χρήστες δεν “πειράζουν” συνεχώς αυτές τις ρυθμίσεις, συνεπώς δεν τίθεται θέμα καθημερινής παρατεταμένης χρήσης.

Το κουμπί/ joystick έχει συνολικά 5 λειτουργίες:

 1. Δεξιά: Setup
 2. Αριστερά: SmartImage Lite
 3. Κάτω: Ρύθμιση της έντασης του ήχου
 4. Πάνω: Επιλογή εισόδου σήματος
 5. Πατημένο: Ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση

Η λειτουργία SmartImage Lite χρησιμεύει αρκετά στην εναλλαγή της εικόνας ανάλογα τις ανάγκες, με εξαίρεση την ρύθμιση LowBlue για την οποία δεν βρήκα κάποια ιδιαίτερη χρήση. Αντιθέτως, οι ρυθμίσεις Standard, Internet και Game προσφέρουν αυτές τις αλλαγές που ενισχύουν την εμπειρία της κάθε κατηγορίας, είτε αυτό είναι η περιήγηση στο διαδίκτυο, είτε είναι παιχνίδια είτε video.

Τα χρώματα με την βοήθεια του Ultra Wide-Color απεικονίζονται όμορφα και σωστά, με το πράσινο, κόκκινο και μπλε φάσμα να είναι φυσικά και ζωντανά, όπως υποστηρίζει η Philips. Το μαύρο είναι βαθύ και σωστό, ενώ τα 4ms χρόνου απόκρισης λειτουργούν άψογα στα παιχνίδια.

Όσον αφορά τα ηχεία, ο ήχος τους παρόλο που δεν εντυπωσιάζει σε σχέση με ανεξάρτητα ηχεία, είναι μια ευχάριστη και επιθυμητή προσθήκη σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άλλη έξοδος ήχου, αλλά και για την χρήση της οθόνης ως ανεξάρτητου monitor, για παράδειγμα συνδεδεμένη με ένα laptop.

Η κλίση της οθόνης εξυπηρετεί αρκετές περιπτώσεις και σε διαφορετικά ύψη γραφείων και καρέκλας, όπως επίσης και η γωνία προβολής κοντά στις 180 μοίρες.

Τελικές Εντυπώσεις

Η Philips 278E8QJAB είναι μια πανέμορφη οθόνη υπολογιστή, κατάλληλη για gamers και όχι μόνο. Τα χρώματα απεικονίζονται εξαιρετικά, οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της υποστηρίζουν πολύ καλά τα παιχνίδια αλλά και γενικά στην συνολική αίσθηση που δίνει το panel.

Η τιμή της, περίπου 250 ευρώ, είναι αντιπροσωπευτική για όσα προσφέρει και στέκεται πολύ δυνατά απέναντι στον ανταγωνισμό και σε μοντέλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Τι θα θέλαμε; Ίσως λίγο υψηλότερη ανάλυση στα 1440p και δυνατότητα mounting.

Κύρια χαρακτηριστικά Philips 278E8QJAB

 • Διαγώνιος: 27”
 • Τύπος panel: VA LCD
 • Οπίσθιος φωτισμός: W-LED
 • Ανάλυση: 1920×1080
 • Ρυθμός ανανέωσης: 60Hz
 • Χρόνος απόκρισης: 4ms
 • Φωτεινότητα: 250 cd/m²
 • Λόγος αντίθεσης: 3000:1
 • Γωνία προβολής: 178º (H) / 178º (V)
 • Υποδοχές: HDMI (x1), D-Sub (x1), VGA (x1), Είσοδος ήχου, Έξοδος ακουστικών
 • Ενσωματωμένα ηχεία: 2 x 3W
 • Λειτουργίες: SmartImage Lite, sRGB, Freesync