Register
A password will be e-mailed to you.

Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2018, η Samsung Electronics παρουσίασε την “The Wall” – την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών.

Πρόκειται για μία αυτόφωτη τηλεόραση που απαρτίζεται από μικρότερες μονάδες αυτό-εκπομπής (self-emitting) MicroLED και οθόνη διαγωνίου 146 ιντσών.

Παρουσιάστηκε μαζί με τις τελευταίες καινοτομίες της Samsung σε ότι αφορά στην τεχνολογία οθονών, επιδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η τηλεόραση εξελίσσεται για να προσφέρει στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία θέασης, παρέχοντας παράλληλα μία διασυνδεδεμένη έξυπνη πλατφόρμα που εμπλουτίζει την καθημερινότητά τους.

«Στη Samsung, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια ευρεία γκάμα από εμπειρίες θέασης με οθόνες προηγμένης τεχνολογίας. Η “The Wall”, η πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή MicroLED τηλεόραση, αποτελεί ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και προσφέρει εκπληκτική απόδοση σε φωτεινότητα, εύρος χρωμάτων, χρωματικό όγκο και επίπεδα μαύρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο βήμα στη διαδρομή μας προς το μέλλον της τεχνολογίας οθονών και της εξαιρετικής εμπειρίας θέασης που προσφέρει στους καταναλωτές.» Jonghee Han,President του Visual Display Business στη Samsung Electronics.

Η πρώτη αρθρωτή τηλεόραση με τεχνολογία MicroLED

Η οθόνη του μέλλοντος

Η τηλεόραση “The Wall” προσφέρει απαράμιλλη ευκρίνεια, χωρίς περιορισμούς σε μέγεθος, ανάλυση ή μορφή. Πρόκειται για μία τηλεόραση αυτοεκπομπής με φωτοδιόδους LED μεγέθους της τάξεως micrometer (µm), τα οποία είναι πολύ μικρότερα από τα συμβατικά LED και λειτουργούν ως αυτόνομη πηγή φωτισμού.

Η τεχνολογία MicroLED που διαθέτει η τηλεόραση “The Wall” εξαλείφει την ανάγκη για φίλτρα χρώματος ή οπίσθιο φωτισμό και προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης. Επιπρόσθετα, η οθόνη MicroLED διακρίνεται για την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την απόδοση φωτεινότητας, τη διάρκεια ζωής της πηγής φωτός και την κατανάλωση ενέργειας, θέτοντας το νέο πρότυπο της τεχνολογίας οθονών στο εγγύς μέλλον.

Η τηλεόραση “The Wall” απαρτίζεται από μικρότερες οθόνες χωρίς πλαίσιο. Αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να διαμορφώσουν το μέγεθος και το σχήμα της τηλεόρασής τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, όπως η δημιουργία μιας οθόνης που καλύπτει ένα τοίχο σε πολλαπλούς χώρους.

Μεγιστοποιώντας την Εμπειρία Θέασης

Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για Ποιότητα Εικόνας 8K

Η Samsung παρουσίασε επίσης την πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση της σειράς QLED με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης 8K, η οποία θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2018 πρώτα στην Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμίζει το περιεχόμενο συμβατικής ανάλυσης σε ανάλυση 8Κ. Επιστρατεύει έναν ειδικά εξελιγμένο αλγόριθμο για να προσαρμόσει την ανάλυση της οθόνης με βάση τα χαρακτηριστικά της ποιότητας εικόνας σε κάθε σκηνή, βελτιστοποιώντας την διαρκώς και μετατρέποντας με ευκολία κάθε τύπο περιεχομένου από κάθε πηγή σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 8Κ.

Η ανάλυση 8Κ μεγιστοποιεί την εμπειρία θέασης μέσα από αρκετές νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν ανάδειξη των λεπτομερειών με αναβάθμιση περιεχομένου συμβατικής ανάλυσης, μείωση του «θορύβου» και λειτουργία αποκατάστασης των περιγραμμάτων, ώστε αυτά να προβάλλονται πιο καθαρά στα προβαλλόμενα αντικείμενα. Επίσης, περιλαμβάνεται και η αυτόματη ρύθμιση ήχου για διαφορετικό περιεχόμενο, όπως αθλητικοί αγώνες ή μουσικές συναυλίες.

2018 Smart TV, αναβαθμισμένη με Bixby και SmartThings

Η Samsung παρουσίασε επίσης τις βελτιωμένες λειτουργίες σύνδεσης και άνεσης τηςSamsung Smart TV 2018, συμπεριλαμβανομένων των Bixby, SmartThings και τουUniversal Guide.

Η Bixby είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που τελεί χρέη έξυπνου βοηθού. Αναπτύχθηκε από τη Samsung και επιτρέπει ευκολότερη αλληλεπίδραση μεταξύ της τηλεόρασης και των χρηστών, χάρη στο διαισθητικό της περιβάλλον χρήσης και στις δυνατότητες πλήρους φωνητικής ανάλυσης.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung για το 2018 θα προσφέρουν, επίσης, ευκολότερη κοινή χρήση αρχείων και συνδεσιμότητα, χάρη στην τεχνολογία SmartThings και την πλατφόρμα ΙοΤ της Samsung. Η εν λόγω πλατφόρμα θα προσφέρει έναν απλούστερο τρόπο ελέγχου της τηλεόρασης και του συγχρονισμού της με τις άλλες συσκευές. Το 2018 θα κυκλοφορήσει επίσης, ο Universal Guide – ένας προηγμένος οδηγός περιήγησης, ο οποίος προτείνει αυτόματα τηλεοπτικά προγράμματα και περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.