Register
A password will be e-mailed to you.

Mε τις νέες έξυπνες συσκευές να κάνουν την εμφάνισή τους εντονότερη, η έννοια του ‘Έξυπνου Σπιτιού’ και των μελλοντικών πλατφόρμων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα για ολοένα και περισσότερους με το Internet of Things.

Οι σημερινοί καταναλωτές αναμένουν να βιώσουν δυνατότητες διαχείρισης και ελέγχου από απόσταση για τις οικιακές συσκευές τους, καλωσορίζοντας την τεχνολογία που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο status των συσκευών τους, στην ανίχνευση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος καθώς και στα δεδομένα συντήρησης.

Οι συνδεδεμένες συσκευές είναι σχεδιασμένες από την LG Electronics (LG) με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα προσφέροντας στους χρήστες τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνοντας την απόδοση των συσκευών βάσει του ιστορικού τους. Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας Deep Learning επιτρέπει στα έξυπνα σπίτια να τους εξυπηρετούν καλύτερα, αυξάνοντας την αναγκαιότητα για την ολοκληρωμένη ενσωμάτωση της τεχνολογίας Internet of Things. Ενώ η υιοθέτηση του Internet of Things μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, το λογισμικό του Deep Learning είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι το έξυπνο σπίτι θα γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Επιπλέον, το SmartThinQ™ είναι η ταυτότητα που αντιπροσωπεύει το “Home Internet of Things” και έχει δημιουργήσει το οικοσύστημα Internet of Things τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Ωστόσο, όλα αυτά είναι δυνατά μόνο με την τεχνολογία LG DeepThinQ™ που δημιουργήθηκε έπειτα από ανάλυση μεγάλων δεδομένων (big data)  βασισμένων στο cloud και τις τεχνολογίες deep learning. Το DeepThinQ™ χρησιμοποιεί αισθητήρες πραγματικού χρόνου, αναπαράγει μοντέλα τρόπου ζωής, αναλύει τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο cloud και ενοποιεί τα εξωτερικά δεδομένα έτσι ώστε να αναπτύσσεται διαρκώς και να κατανοεί καλύτερα τους χρήστες κάνοντας τη καθημερινότητά τους καλύτερη.

Τρεις εφαρμογές της τεχνολογίας Deep Learning συναντάμε στις παρακάτω οικιακές λύσεις της LG Electronics, βάσεις της οποίας αναβαθμίζονται τόσο οι συσκευές όσο και η εμπειρία χρήσης που προσφέρουν:

Ψυγείο

Έξυπνη Ευκολία

Με την ανάλυση του τρόπου ζωής και χρήσης, το ψυγείο εκτελεί μια σειρά ενεργειών προβλέποντας τις δραστηριότητες της οικογένειας σύμφωνα με προηγούμενες ενέργειες, όπως το να γεμίζει αυτόματα το δίσκο πάγου με βάση την ώρα της ημέρας που η ζήτηση για δροσερά ροφήματα είναι αυξημένη. Το καλοκαίρι, το έξυπνο ψυγείο ενεργοποιεί από μόνο του τη λειτουργία 4 βημάτων για την αποστείρωση για να επιμηκύνει το μέσο όρο ζωής των τροφίμων όταν “αισθάνεται” ότι οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μπορεί να αλλοιώσουν τα τρόφιμα.

Κλιματιστικά

Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ταχύτερη Απόδοση

Το έξυπνο κλιματιστικό της LG, μέσω της τεχνολογίας Deep Learning, αναλύει τις καθημερινές συμπεριφορές του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων τόσο των σημείων του σπιτιού που χρησιμοποιούνται περισσότερο συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα. Με αυτές τις πληροφορίες, το κλιματιστικό είναι σε θέση να εκτιμήσει πώς να παρέχει τις πιο κατάλληλες θερμοκρασίες γρήγορα και αποτελεσματικά, παρέχοντας ταχεία ψύξη σε συγκεκριμένα σημεία. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το σαλόνι μπορεί να είναι το μέρος που χρειάζεται τη μεγαλύτερη ψύξη ή θέρμανση, αλλά τις καθημερινές, η κουζίνα μπορεί να είναι το κέντρο της δραστηριότητας στο σπίτι.

Πλυντήριο ρούχων

Βέλτιστη απόδοση σε κάθε κατάσταση

Η τεχνολογία βοηθά το πλυντήριο της LG να “μαθαίνει” για το περιβάλλον και τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη απόδοση πλύσης. Για παράδειγμα, σε περιοχές με σκληρό νερό (υπερβολικό ανθρακικό ασβέστιο) το έξυπνο πλυντήριο της LG ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού και την ποσότητα που χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του σκληρού νερού στα ρούχα. Σε περιοχές όπου σημειώνονται συχνά φαινόμενα όπως θύελλα σκόνης, το πλυντήριο προσθέτει αυτόματα έναν επιπλέον κύκλο πλύσης για ακόμα καθαρότερα ρούχα.

Η LG προσφέρει στους καταναλωτές έξυπνες λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των σύγχρονων έξυπνων οικιακών οικοσυστημάτων, ενώ η τεχνολογία Deep Learning επιτρέπει στις οικιακές συσκευές να εξελίσσονται για να είναι σε θέση να προβλέψουν καλύτερα τις ανάγκες τους.