Register
A password will be e-mailed to you.

Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τέσσερα από τα προϊόντα της κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία TIPA World Awards 2018, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ένωση Technical Image Press Association (TIPA), έναν παγκόσμιο φορέα της βιομηχανίας φωτογράφισης και απεικόνισης.

Η Nikon D850 κέρδισε το βραβείο “Best DSLR Professional” (Καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR), η Nikon D7500το βραβείο “Best APS-C DSLR Expert” (Καλύτερη φωτογραφική μηχανή στην κατηγορία APS-C DSLR Expert), ο AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VRψηφίστηκε ως “Best Professional Lens” (Καλύτερος επαγγελματικός φακός) και η COOLPIX W300 κέρδισε το βραβείο “Best Rugged Camera” (Καλύτερη ανθεκτική φωτογραφική μηχανή).

Nikon D850

Νικήτρια του βραβείου “Best DSLR Professional”

Η Nikon D850 συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που την καθιστούν τη φετινή επιλογή ως καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Με τον αισθητήρα BSI CMOS 45,7 MP και τον επεξεργαστή EXPEED 5, η D850 μπορεί να τραβήξει έως και 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (χρησιμοποιώντας το προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D18 με ενσωματωμένη τη μπαταρία EN-EL18B που χρησιμοποιείται στη D5) για 51 διαδοχικές λήψεις σε μορφή NEF 14 bit. Η εστίαση είναι γρήγορη, με 99 αισθητήρες διασταύρωσης και έναν αποκλειστικό επεξεργαστή AF, ο οποίος μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε συνθήκες φωτισμού μόλις -4EV. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό κράμα μαγνησίου και υλικά από ανθρακόνημα ανθεκτικά στη σκόνη και τη βροχή, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φθάσει έως και τις 1840 λήψεις σε πλήρη ανάλυση ή 70 λεπτά βίντεο HD με μία μόνο φόρτιση.

Nikon D7500

Νικήτρια του βραβείου “Best APS-C DSLR Expert”

Προορισμένη απόλυτα για φωτογράφους που επιθυμούν να επωφεληθούν από την πλήρη γκάμα φακών της Nikon και την τεχνογνωσία απεικόνισης σε μια τιμή μεσαίου εύρους, η D7500 με φορμά DX 20,9 MP δίνει στους φωτογράφους την αίσθηση ελέγχου των πολλών παραμέτρων και επιλογών απεικόνισης που είναι καλά μελετημένες και συνδυάζουν χαρακτηριστικά τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες. Η φωτογραφική μηχανή έχει πολύ καλή απόδοση χαμηλού φωτισμού, εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οθόνη αφής LCD 3,2 ιντσών με δυνατότητα κλίσης. Οι επιλογές ISO κυμαίνονται μεταξύ 100-51.200 με ανώτατη ταχύτητα κλείστρου 1/8000 του δευτερολέπτου με ταχύτητα 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση. Διαθέτει πολλές προηγμένες επιλογές που επιτρέπουν στους φωτογράφους να διερευνήσουν πλήρως μια σειρά δημιουργικών ευκαιριών απεικόνισης.

AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Νικητής του βραβείου “Best Professional Lens”

Φανταστείτε έναν φακό με ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4X, έως 4 στοπ απόσβεσης κραδασμών, προηγμένη στεγανοποίηση κατά της σκόνης και της υγρασίας, εσωτερική εστίαση και δυνατότητα εύκολης επέκτασης της εστιακής απόστασης (από το μέγιστο 400mm έως 560mm ή έως και 840mm σε φωτογραφική μηχανή με φορμά DX) με το πάτημα ενός διακόπτη. Σχεδιάστηκε με γνώμονα τις απαιτήσεις των φωτογράφων αθλητικών διοργανώσεων, εκδηλώσεων, φύσης και άγριας ζωής, ενώ η ενσωμάτωση του τηλεμετατροπέα στον φακό σημαίνει ότι η τελειότητα στην απεικόνιση είναι βελτιστοποιημένη όσον αφορά στη μετάδοση φωτός και την πρωτοποριακή ποιότητα. Όταν συνδυάζονται με προηγμένες φωτογραφικές μηχανές Nikon όπως η D850, οι εξωτερικές περιοχές του κάδρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αισθητήρες διασταύρωσης, βελτιώνοντας περαιτέρω την ταχύτητα και την ποιότητα λήψης.

Nikon COOLPIX W300

Νικήτρια του βραβείου “Best Rugged Camera”

Οι δραστήριοι φωτογράφοι εξωτερικών χώρων και δράσης μπορούν να πάρουν μαζί τους την Nikon COOLPIX W300, γνωρίζοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ό,τι προκύψει. Αδιάβροχη έως τα 30 μέτρα, ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου, αντικραδασμική και ανθεκτική στη σκόνη, η COOLPIX W300 εξασφαλίζει βίντεο 4K και φωτογραφίες 16MP, καθώς και βίντεο time lapse. Οι επιλογές απεικόνισης επεκτείνονται με οπτικό zoom 5x με τη συνδυασμένη απόσβεση κραδασμών της Nikon, ενώ το βίντεο 4K UHD διαθέτει στερεοφωνικό ήχο και μπορεί να γίνει κοινή χρήση όλης της δράσης μέσω Bluetooth και ενσωματωμένου WiFi με την εφαρμογή SnapBridge. Η COOLPIX W300 αποτελεί επίσης έναν χρήσιμο σύντροφο ταξιδιού, με ενσωματωμένο GPS, ηλεκτρονική πυξίδα, υψομετρητή, βαθύμετρο, ακόμη και ένα μανόμετρο ατμοσφαιρικής πίεσης και πίεσης νερού.

Τα βραβεία καλύπτουν τα προϊόντα φωτογραφίας και απεικόνισης που κυκλοφόρησαν από την 1η Απριλίου 2017 έως την 31η Μαρτίου 2018 σε διάφορες κατηγορίες και ψηφίζονται από συντάκτες έγκριτων περιοδικών φωτογραφίας και απεικόνισης από όλο τον κόσμο.

Επισκεφθείτε την τοποθεσία web των βραβείων TIPA World Awards για περισσότερες πληροφορίες www.tipa.com